Oproep: Stuur je actuele routekaart op naar EVZ

Oproep: Stuur je actuele routekaart op naar EVZ

Heb je je CO2-routekaart opgesteld of geactualiseerd, bijvoorbeeld naar aanleiding van de EED of Informatieplicht? Stuur deze dan, na bestuurlijke vastlegging, ook op naar EVZ. Dit is onderdeel van de afspraken in Green Deal Duurzame Zorg 3.0

Zie hieronder voor handige tips om een CO2-reductietool voor Informatieplicht in te zetten als CO2-routekaart

Met alle ingeleverde routekaarten wordt een nieuwe sectoranalyse gemaakt om te laten zien hoe het gaat met de verduurzaming in de zorgsector. Wat is er al bereikt, waar we naartoe en wat zijn de obstakels. De uitkomsten van deze analyse worden gebruikt door de zorg-brancheorganisaties en de leden van de regiegroep Green Deal Duurzame Zorg. Zo kunnen we de knelpunten bij verduurzaming van de zorgsector goed agenderen en samen aanpakken.

Stuur je (vernieuwde) CO2-routekaart op naar EVZ en laat zien hoe we als zorgsector de verduurzamingsopgave aanpakken.


Handig: CO2-reductietool voor Informatieplicht met wat aanvullingen geschikt als CO2-routekaart

Heb je de CO2-reductietool ingevuld en opgestuurd naar EVZ voor de Informatieplicht? Dan kun je deze met een paar aanvullingen geschikt maken om te gebruiken als CO2-routekaart. Kijk naar de volgende aspecten:

 • Niet alleen Erkende Maatregelen (EML)
  Het is belangrijk om naast de EML ook de andere verduurzamingsmaatregelen voor de gebouwen in de vastgoedportefeuille in te plannen.
 • Gehuurd vastgoed
  Zorg dat waar mogelijk ook maatregelen voor je gehuurde panden zijn ingevuld. Lees de handleiding Gehuurd vastgoed voor tips.
 • Controleer en check de CO2-reductietool
  Check de CO2-reductietool op deze inhoudelijke en technische aspecten zodat de ingevulde maatregelen en berekeningen allemaal kloppen. Binnen kort kun je hiervoor het handige check-tooltje van EVZ gebruiken.
 • Bestuurlijke vaststelling
  De CO2-routekaart is niet compleet zonder bestuurlijk commitment. Deze leg je vast met de bestuurlijke oplegger of een eigen document. Lees ‘CO2-routekaart borgen in beleid’ voor een praktische aanpak en tips voor het verkrijgen en behouden van bestuurlijk commitment op de CO2-routekaart.

Stuur je actuele en complete routekaart uiterlijk in mei op naar EVZ met dit formulier, dan kunnen we deze nog meenemen in de sectoranalyse.
Lukt dat niet? Stuur m dan zo snel mogelijk daarna op. Zo kunnen we een compleet beeld van de sector maken, zie Ingeleverde routekaarten.

Meer informatie​

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?