Nieuws

E-boek ‘Duurzame mondzorgpraktijk’ helpt mondzorg verduurzamen

Op 21 juli 2022 heeft beroepsorganisatie KNMT het e-boek Duurzame mondzorgpraktijk gelanceerd. Deze praktijkwijzer helpt de mondzorg bij het verduurzamen van gebouwen, inrichting en praktijkvoering.

Lees verder

Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) gepubliceerd

De subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) is gepubliceerd. Voor zorginstellingen kan deze subsidie mogelijk worden ingezet bij de financiering van verduurzamingsplannen. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 3 oktober. Begin nu alvast met de voorbereiding.

Lees verder

Gratis startgesprekken geven ‘boost’ aan energiebesparing

Al 35 zorginstellingen hebben inmiddels gebruik gemaakt van het gratis startgesprek ‘Aan de slag met de routekaart’. De startgesprekken worden sinds vorig jaar aangeboden door EVZ en MPZ aan alle zorginstellingen die informatie en advies willen over energiebesparing en CO2-reductie.

Lees verder

Doe mee met de Energiecampagne Zorg 2022

MPZ en EVZ organiseren van 10 t/m 14 oktober samen met zo veel mogelijk zorginstellingen de Energiecampagne Zorg. Doe mee en meld je aan!

Lees verder

Woonzorg Nederland gaat haar zorgvastgoed verduurzamen en tekent Green Deal

Met het ondertekenen van de Green Deal Duurzame Zorg sluit woonzorg Nederland aan bij de doelen van ons Klimaatakkoord: energieneutraal zorgvastgoed in 2050 door de CO2-uitstoot af te bouwen.

Lees verder

Verslag IVVD zorgvastgoeddag

Tijdens de IVVD Zorgvastgoed dag op 16 mei was het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (EVZ) aanwezig om op de hoogte te blijven van wat er zoal speelt in de vastgoedsector. Hoe gaan zorginstellingen om met personeelstekort, netcongestie en de verduurzamingsopgave?

Lees verder

Zomer in zicht: houd je pand koel

Prettig werken in een gekoeld bedrijfspand én energiezuinig? Dat kan! We lichten drie tips uit voor wat je kan doen met regeling, techniek en gedrag.

Lees verder

Woningcorporaties maken afspraken over verduurzaming

Woningcorporaties hebben eind 2021 afspraken gemaakt over woningbouw, verduurzaming en leefbaarheid.

Lees verder

Ingrijpende renovatie? Verplicht hernieuwbare energie!

Gaat u ingrijpend verbouwen? En plaatst of wijzigt u de installatie voor ruimteverwarming of ruimtekoeling? Dan bent u vanaf 1 februari 2022 mogelijk verplicht hernieuwbare energie toe te passen.

Lees verder

Webinar het EVZ en de provinciale ontzorgingsprogramma’s

De provinciale ontzorgingsprograma’s ontzorgen kleine care-instellingen en eerstelijnsinstellingen. Hoe kunnen ze de tools van het EVZ daarvoor inzetten? 14 en 20 april vonden webinars plaats voor uitvoerend adviseurs van de provinciale ontzorgingsprograma’s.

Lees verder
Neem contact op

Contact

Stuur ons je vraag!

Meer informatie

Kijk bij Veelgestelde vragen of je vraag er tussen staat.
Of neem contact met ons op.