Nieuws

Nieuws

DUMAVA subsidie ook voor losse maatregelen en budget verhoogd

Goed nieuws: maandag 3 juni vanaf 9.00 uur kun je als zorgorganisatie subsidie aanvragen voor Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA). Dit kan voor zowel losse maatregelen als voor een integraal project. Het budget is verhoogd met 167,8 miljoen.

Lees verder

Zorg zonder Afval: meer aandacht voor minder afval bij 200 zorgorganisaties

De zorgsector levert veel afval. Dat past niet bij de gezamenlijke ambitie om duurzame zorg te leveren. Daarom hebben 200 zorgaanbieders uit heel Nederland met ruim 3.000 zorglocaties en zo’n 410.000 medewerkers tijdens de Zorg zonder Afval Vierdaagse van 21 t/m 24 mei meer aandacht voor minder afval en betere afvalscheiding.

Lees verder

Check je tool met de nieuwe Tool­checker CO2-reductie­tool

Er is een nieuw hulpmiddel op de EVZ website: de Toolchecker CO2-reductietool. Hiermee check je of een CO2-reductietool compleet en logisch is ingevuld.

Lees verder

Dit kan allemaal met de ontzorgingsprogramma’s

Via de provinciale ontzorgingsprogramma’s kun je als zorgorganisatie met minder dan 10 gebouwen hulp en advies krijgen bij het verduurzamen van je vastgoed. Het in kaart brengen van de vastgoedportefeuille met energiescan is het meest populair. Lees wat er nog meer mogelijk is en welke verduurzamingsstappen andere kleinere zorgaanbieders hiermee hebben kunnen zetten.

Lees verder

PvE Gezond Binnenklimaat Langdurige Zorg helpt bij keuzes voor gezonde ventilatie

Stichting Binnenklimaattechniek heeft het Programma van Eisen (PvE) Gezond Binnenklimaat voor Langdurige Zorg gelanceerd. In het rapport zijn richtlijnen opgenomen voor het binnenklimaat in verpleeghuizen en andere gebouwen in de langdurige zorg. De handreiking helpt onder andere bij de keuze voor een duurzamere en gezonde ventilatie.

Lees verder

Update Voorbeeldbrief aan verhuurder Energiebesparingsplicht

Er is een update van de voorbeeldbrief aan verhuurders over samenwerking en informatie-uitwisseling voor duurzaamheidsplichten. De update is gemaakt vanwege de invoering van de Omgevingswet en wijziging in de Energiebesparingsplicht.

Lees verder

Nieuwe ronde DUMAVA subsidie open per 3 juni 2024

De nieuwe ronde van de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) is gepubliceerd. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf maandag 3 juni 9.00 uur. Je kunt een vastgestelde portefeuilleroutekaart met CO2-reductietool versie 2 gebruiken voor de aanvraag.

Lees verder

Deelnemers ontzorgingsprogramma besparen energie

De afgelopen 2 jaar heeft Stimular voor de provinciale ontzorgingsprogramma’s eigenaren van kleiner maatschappelijk vastgoed op weg geholpen met verduurzaming, waaronder veel zorgorganisaties. Het merendeel van de deelnemers heeft inmiddels ook duurzame maatregelen uitgevoerd of in voorbereiding.

Lees verder

Geactualiseerd: Handvat duurzaam materiaalgebruik in de bouw

Stichting Stimular heeft de praktische digitale handleiding over duurzaam materiaalgebruik en circulair bouwen geactualiseerd. Het handvat is ook interessant voor opdrachtgevers van bouwprojecten.

Lees verder

Check je CO2-reductietool met deze aandachtspunten

Uit de tot nu toe opgestuurde CO2-reductietools zien we dat het belangrijk is om de juiste maatregelen te selecteren voor een effectieve strategische planning van de verduurzaming van je vastgoed. We geven een aantal aandachtspunten om je CO2-reductietool te verbeteren.

Lees verder

Meer informatie

Kijk bij Veelgestelde vragen of je vraag er tussen staat.
Of neem contact met ons op.