Nieuws

Eerste sectorrapportage met enige voorbehouden aangeboden

De zorgbranches hebben met enige voorbehouden de eerste Sectorrapportage verduurzaming en CO2-emissiereductie zorgvastgoed aangeboden aan de Klimaatraad Gebouwde Omgeving. De koers naar Klimaatneutraal is nog met veel vragen omgeven, met name op het gebied van financiering.

Lees verder

EVZ Congres ­ CO2-routekaart Roadshow: ­ De Volgende Etappe

Een congres over de CO2-routekaart als onderdeel van je vastgoedbeleid, nu en komende jaren. Met informatie over de EED/Informatieplicht, borging in beleid en financiën, gehuurd vastgoed, koppeling aan je (D)MJOP en meer. Deel praktijkervaringen en krijg praktische tips. Bekijk het programma en meld je aan voor één van de drie bijeenkomsten.

Lees verder

Zo kun je de CO2-routekaart gebruiken bij aanvragen DUMAVA subsidie – update

Op 3 oktober gaat de nieuwe DUMAVA subsidieregeling van start. Het is in een aantal gevallen mogelijk om de CO2-routekaart te gebruiken bij de aanvraag. Lees hier waar je rekening mee moet houden.

Lees verder

Circulair bouwen relevante bijdrage verduurzaming zorgvastgoed

Uit onderzoek door TNO komt duidelijk naar voren dat circulair bouwen op verschillende manieren een positieve invloed heeft op het zorgvastgoed. Dit laat zien dat circulair bouwen een relevante bijdrage kan leveren in het verduurzamingsvraagstuk van het zorgvastgoed.

Lees verder

Ruim 175 zorginstellingen doen massaal het licht uit voor een duurzamere zorg

Ruim 175 zorgorganisaties zetten op woensdagavond 12 oktober om 20.00 uur tegelijkertijd het licht uit. Met deze actie vraagt Milieu Platform Zorgsector (MPZ) aandacht voor de versnelling van de verduurzaming in de Nederlandse gezondheidszorg. De actie is onderdeel van de Energiecampagne Zorg 2022.

Lees verder

Meer dan 150 deelnemers Energie­campagne Zorg 2022

De Energiecampagne Zorg 2022 gaat bijna van start. Bij meer dan 150 zorginstellingen door het hele land gaat volgende week de vlag uit. Er zijn campagnematerialen beschikbaar en een draaiboek energiecampagne met handige praktijkvoorbeelden van acties, zoals een energiebingo.

Lees verder

Doe mee met de Energiecampagne Zorg 2022

MPZ en EVZ organiseren van 10 t/m 14 oktober samen met zo veel mogelijk zorginstellingen de Energiecampagne Zorg. Doe mee en meld je aan!

Lees verder

Nieuwe kengetallen 2022 maken CO2-reductietool weer nauwkeurig

Er is een update van de kengetallen in de CO2-reductietool. De nieuwe kengetallen zijn nauwkeuriger, actueler en ze zijn voorzien van een uitgebreide toelichting. Hierdoor kunnen nu meer accurate berekeningen van de kosten en besparingen worden gemaakt. Dit zijn de belangrijkste verbeteringen en effecten op de resultaten.

Lees verder

Energie besparen op de OK: 6 tips

Het energieverbruik van een operatiecomplex is wezenlijk anders dan dat van een volledig ziekenhuis. Op De Groene OK – Werkgroep Energie vind je handige tips, adviezen voor energiebesparing en inspirerende voorbeelden.

Lees verder

E-boek ‘Duurzame mondzorgpraktijk’ helpt mondzorg verduurzamen

Op 21 juli 2022 heeft beroepsorganisatie KNMT het e-boek Duurzame mondzorgpraktijk gelanceerd. Deze praktijkwijzer helpt de mondzorg bij het verduurzamen van gebouwen, inrichting en praktijkvoering.

Lees verder
Neem contact op

Contact

Stuur ons je vraag!

Meer informatie

Kijk bij Veelgestelde vragen of je vraag er tussen staat.
Of neem contact met ons op.