Bibliotheek

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

Revant heeft de CO2-reductietool gebruikt om proactief verschillende vastgoedscenario’s uit te werken, mede om het CO2-reductiepotentieel in kaart te brengen. Deel 1 uit een serie van 3 over Revant.
Een bivalent (ook wel hybride) warmtepompsysteem is een relatief eenvoudige en mogelijk financieel interessante maatregel om het gasverbruik in bestaande bouw vergaand te verlagen.
Praktijk verduurzamen? Het e-boek De Groene Huisartsenpraktijk geeft handvatten en praktische tips om aan de slag te gaan. De Milieubarometer voor huisartsenpraktijken geeft snel inzicht in de milieuprestatie en CO2-footprint van de praktijk.
Zonnepanelen zijn een beproefde manier om op eigen terrein duurzame energie op te wekken en zo CO2-uitstoot te verminderen. Deze verduurzamingskaart geeft informatie over de optimale werking en een gunstige business-case.
Gehandicaptenhuisvestingslocatie Het Spoor in Houten werd in april 2020 gasloos en energieneutraal opgeleverd. In de publicatie lees je hoe dit is gerealiseerd.
Uit inventarisatie blijkt dat de Nederlandse ziekenhuizen zeer frequent gebruik maken van luchtbevochtiging. Het merendeel (83%) conditioneert het gehele gebouw waarbij 72% van de respondenten aangeeft gebruik te maken van stoombevochtiging. Wat is de noodzaak van de energie-intensieve bevochtiging?
Uit inventarisatie blijkt dat de Nederlandse ziekenhuizen zeer frequent gebruik maken van luchtbevochtiging. Het merendeel (83%) conditioneert het gehele gebouw waarbij 72% aangeeft gebruik te maken van stoombevochtiging. Wat zijn de alternatieven voor de energie-intensieve bevochtiging?
MPZ heeft een excelbestand gemaakt dat meerdere CO2-tools samenvat.
Van: Platform Duurzame Huisvesting en RVO Dit instrument kan helpen om snel inzicht te krijgen of je als vastgoedorganisatie goed voorbereid bent op verduurzamingseisen.
Als ziekenhuis duurzaam van je restwarmte afkomen. Het RdGG in Delft bewijst dat het kan. Vanaf 2023 verwarmt het ziekenhuis 351 woningen van het naastgelegen nieuwbouwproject met restwarmte.
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?