Eerstelijns­zorg

Eerstelijns­zorg

Verduurzaming van zorgvastgoed

Informatie en praktische handvatten om aan de slag te gaan met verduurzaming bij eerstelijnszorgpraktijken. 

Eerstelijns­zorg

e-book: de groene huisartsen­praktijk

Handige publicatie specifiek gericht op verduurzaming van de huisartsenpraktijk. Met handvatten, tips, uitleg en ervaringen. 
Vanuit het EVZ-programma wordt het aangeboden als tool, in combinatie met de Milieubarometer.

Lees ook het nieuwsbericht over de lancering van het boek (september 2021).

ontzorgings­programma

Programma dat elke provincie aanbiedt aan eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed. Advies en ondersteuning op maat bij het maken van plannen voor verduurzaming. 

kennisbank

In de EVZ kennisbank kun je filteren op artikelen, tools, cases en maatregelen die relevant zijn voor eerstelijnszorg praktijken. 

Hulp bij verduurzaming van je praktijk?

EVZ biedt instrumenten, informatie en helpt bij het vinden van antwoorden bij veelvoorkomende vragen.

Recente publicaties voor care

energiebeheer

Inregelen klimaatistallaties

Binnenkort online.

Lees verder
green-deal-zorg

Kennisclip Klimaatverandering en de zorg – Breng geen schade toe

In deze kennisclip legt Iris Blom uit wat de CO2-uitstoot is van de zorgsector en wat belangrijkste bronnen zijn. Ze geeft inhoud aan het containerbegrip Duurzaamheid specifiek voor de zorg en geeft handvatten waar we als sector mee aan de slag kunnen. Een pleidooi voor samenwerking!

Lees verder
green-deal-zorg

Kennisclip Klimaatverandering en de zorg – Gezondheid

In deze kennisclip legt Iris Blom uit wat de gevolgen zijn van klimaatverandering en milieuvervuiling op de gezondheid van individuele mensen en bevolkingsgroepen. Het Lancent Countdown -initiatief wordt toegelicht en de Kennisagenda Klimaat en Gezondheid.

Lees verder
green-deal-zorg

Kennisclip Klimaatverandering en de zorg – Inleiding

Dit is de 1e kennisclip uit een serie van 3. Iris introduceert de serie en gaat in op wat CO2-uitstoot is en het broeikas effect. Ook wordt ingegaan op de internationale en nationale afspraken om de klimaatverandering te beperken en de Green Deal Duurzame Zorg.

Lees verder

Sectorale routekaart

In het kader van het Klimaatakkoord zijn sectorale routekaarten opgesteld voor alle sectoren in het maatschappelijk vastgoed. Als volgende stap gaan organisaties met maatschappelijk vastgoed aan de slag met  portefeuilleroutekaarten. Deze routekaarten stippelen per organisatie het plan uit om de doelstellingen uit het klimaatakkoord te halen.