Eerstelijns­zorg

Eerstelijns­zorg

Verduurzaming van zorgvastgoed

Informatie en praktische handvatten om aan de slag te gaan met verduurzaming bij eerstelijnszorgpraktijken. 

Eerstelijns­zorg

e-book: de groene huisartsen­praktijk

Handige publicatie specifiek gericht op verduurzaming van de huisartsenpraktijk. Met handvatten, tips, uitleg en ervaringen. 
Vanuit het EVZ-programma wordt het aangeboden als tool, in combinatie met de Milieubarometer.

e-book: Duurzame mondzorg­praktijk

Handige publicatie specifiek gericht op verduurzaming van mondzorgpraktijken. Met tips, adviezen en voorbeelden uit de praktijk.

ontzorgings­programma

Programma dat elke provincie aanbiedt aan eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed. Advies en ondersteuning op maat bij het maken van plannen voor verduurzaming. 

kennisbank

In de EVZ kennisbank kun je filteren op artikelen, tools, cases en maatregelen die relevant zijn voor eerstelijnszorg praktijken. 

Hulp bij verduurzaming van je praktijk?

EVZ biedt instrumenten, informatie en helpt bij het vinden van antwoorden bij veelvoorkomende vragen.

Recente publicaties voor care

CO2-routekaart

Revant Medisch Specialistische Revalidatie maakt werk van verduurzaming

Bekijk deze korte video waarin Revant Medisch Specialistische Revalidatie hun ervaringen deelt met de routekaart.

Lees verder
energiebeheer

Hoe organiseer je een energiecampagne in een zorginstelling?

Een energiecampagne draagt bij aan het vergroten van het energiebewustzijn bij alle betrokkenen: medewerkers, management, bewoners, patiënten. Een belangrijke en nuttige maatregel die aantoonbaar leidt tot energiebesparing. Zo pak je het aan.

Lees verder
energiebeheer

Careyn: geleerde lessen uit de campagneweek rondom Dag van de Duurzaamheid

Arno van der Spek, facilitair specialist bij Careyn, deelt zijn ervaringen met het organiseren van duurzaamheidscampagnes bij de zorginstelling. Over de voorbereiding, het aanhaken bij de Dag van de Duurzaamheid, de uitvoering en hoe medewerkers en bewoners te betrekken.

Lees verder
energiebeheer

Atlant: geleerde lessen uit Energiestrijd Zorghuizen voor huidige campagnes

Barbara de Hulster, projectleider duurzaamheid bij Atlant, deelt haar ervaringen met het organiseren van duurzaamheidscampagnes haar organisatie. Over de voorbereiding, het aansluiten bij bestaande campagnes, het ontwikkelen van eigen duurzaamheidsacties, de uitvoering en hoe medewerkers en cliënten te betrekken. 

Lees verder

Sectorale routekaart

In het kader van het Klimaatakkoord zijn sectorale routekaarten opgesteld voor alle sectoren in het maatschappelijk vastgoed. Als volgende stap gaan organisaties met maatschappelijk vastgoed aan de slag met  portefeuilleroutekaarten. Deze routekaarten stippelen per organisatie het plan uit om de doelstellingen uit het klimaatakkoord te halen.