Blowerdoortest spoort kieren op bij tandartspraktijk CTI Warmond
Praktijkvoorbeeld

Blowerdoortest spoort kieren op bij tandartspraktijk CTI Warmond

De blowerdoortest is een handige manier om naden en kieren in een gebouw op te sporen. Nadat ventilatiekanelen zijn afgetapet en alle ramen en deuren zijn gesloten wordt er onder hoge druk lucht door het gebouw geblazen. Daarna worden met een warmtebeeldcamera de naden en kieren in het gebouw opgespoord. Met dit inzicht kan de gebouweigenaar doelgericht en effectief warmteverlies tegengaan. Kierdichting, zoals luchtdichte tapes en tochtstrips, kunnen veel verbeteren. Praktijkvoorbeelden laten zien dat met deze maatregelen flink kan worden bespaard op de gasrekening.

Deze blowerdoortest is zinvol om uit te voeren in eerstelijnszorg-praktijken (die veelal in oudere lekke gebouwen zitten) en mogelijk ook voor zorgorganisaties in de care.

In dit inspiratiefilmpje is Coen Middelweerd te zien die in het gebouw van tandartspraktijk CTI Warmond een blowerdoortest laat uitvoeren. Vanuit het Ontzorgingsprogramma van de Provincie Zuid-Holland is Bart Fugers van verduurzaammijnwoning.nu ingeschakeld om de test uit te voeren.

Bekijk de video en zie welke nuttige inzichten een blowerdoortest kan opleveren. Zo verminder je het energieverbuik (en dus ook de energiekosten) en vergroot je het gebruikerscomfort.

Gezondheids­centrum brengt verduurzaming in de praktijk door samenwerking

Gezondheidscentrum Lombok, Jessie Neffke

Bekijk ook deze video over Gezondheids­centrum Lombok waar ze verduurzaming in de praktijk brengen. Door samen te werken kun je met relatief simpele ingrepen al veel bereiken.

Lees meer

Fysiotherapiepraktijk koopt slim en duurzaam in

KijFit Fysio & Sport, Kije Brinkhoff

Bekijk ook deze korte video van een fysiotherapiepraktijk die door slim in te kopen hun ecologische footprint klein weet te houden. Met positieve impact voor hun klanten!

Lees meer

Tandartsenpraktijk kijkt met duurzame blik naar afval

Tandartsenpraktijk Lansingerland, Michiel Lieshout

Bekijk ook deze korte video van een duurzame mondzorgpraktijk met handige tips om onder andere de CO2-uitstoot van het afval te verminderen.

Lees meer

Apotheek verduurzaamt en bespaart met Green Team

Apotheek BENU Rotterdam, Pieter Bax

Bekijk ook deze video van een apotheek die met een Green Team niet alleen CO2-uitstoot weet te verminderen, maar ook de kosten voor onder andere energie en vervoer.

Lees meer