Campagne Zorg voor Energie

Campagne Zorg voor Energie

In 2023 geven we van 9 t/m 13 oktober opnieuw een boost
aan de energietransitie!
Campagne Zorg voor Energie

Campagne Zorg voor Energie

Zorg voor Energie 2023

met elkaar zorgen we ervoor dat de zorg duurzaam wordt!

De zorgsector gebruikt veel energie. Dat past niet bij de gezamenlijke ambitie om duurzame zorg te stimuleren. Daarom gaan we met elkaar in de campagneweek Zorg voor Energie  van 9 t/m 13 oktober aan de slag om energieverspilling tegen te gaan en kosten te besparen. Bekijk de bespaartips voor op het werk en thuis.

Bespaartips & puzzelplezier

In elk ziekenhuis en in elke zorgorganisatie kan iedereen een steentje bijdragen. Het hele jaar door. Met behulp van de onderstaande bespaartips voor op werk en thuis. Deel ze met elkaar en breng ze in de praktijk. Heb je een aanvullende tip om energie te besparen? Laat het ons weten.
Behoefte aan een energiezuinig pauzemomentje? Met een druppeltje vertier? Puzzel je warm met de woordzoekers, energie filippine en husselpuzzel! Je vindt ze verderop.

Campagneberichten uit het veld

In aanloop naar en gedurende de campagneweek kun je de campagneuitingen van de deelnemende zorgorganisaties volgen op de social media. Zoek op #zorgvoorenergie.

BESPAAR­TIPS VOOR OP WERK

Meer nuttige info om op je werk energie te besparen

  • Zet ook de knop om – bedrijven.
  • Speel met je team Energiebingo! Een idee van ouderenzorginstelling De Wever in Tilburg. Met elkaar op een positieve manier en actief aan de slag met verduurzaming. Levert én groene ideeën op én meer duurzame bewustwording.
  • Of doe een duurzaamheidschallenge voor teams. Maak er een ludieke wedstrijd van.

Bespaar­tips voor thuis

24 tips om slim te besparen op jouw energierekening, handig bij elkaar gezet op een placemat.

Hoe werk je thuis aan energiebesparing?

Naast kennis over hoe energie te besparen is het voor jou allereerst nodig om het te willen en ook om wat lef te hebben. Door de hoge energieprijs willen veel mensen energie besparen. Een energierekening van 200-300 euro is nu heel ‘gewoon’, en daar kun je zeker zo’n 50 euro van afhalen.Campagnekarakter Zorg voor Energie Sparky

Maar niet iedereen kan dat alleen. Waar begin je? Hoe stel je bijvoorbeeld de ketel in? Kijk daarom op de site van jouw gemeente of er energiecoaches beschikbaar zijn die willen helpen. Samen ga je sneller dan alleen.

Geen energiecoach? Vraag dan collega’s of vrienden om bij je langs te komen en met jou een rondje door het huis te lopen. Zowel in oude als nieuwe huizen is veel te besparen met afstellen van de verwarming, ongebruikte ruimten niet verwarmen, kieren dichten, radiatorfolie, en goed ventileren. Het gaat er dan nog niet eens om de kamertemperatuur lager in te stellen.

Meer nuttige info om thuis te besparen

puzzel je warm!

Zoek de verwarmende woorden in de woordzoekers op waarmee je energie kunt besparen. Los de energie filippine op. Of ontwar de energiepuzzel. Veel puzzelplezier!

woordpuzzels energie

woordzoeker care & cure

campagne­berichten uit het veld

In de campagneweek vind je hier berichten van deelnemende zorgorganisaties op online media.

Volg ook #zorgvoorenergie op Instagram, Facebook en LinkedIn en laat je inspireren door de uitingen van deelnemende zorgorganisaties.

De energiecampage is een initiatief van Expertisecentrum Verduurzaming Zorg  in samenwerking met Milieu Platform Zorgsector en de zorgbranches: ActiZ | de Nederlandse ggz | Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland | Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen | Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra.