Een duurzame huisartsenpraktijk

Een duurzame huisartsenpraktijk

Een duurzame huisartsenpraktijk

Informatie, hulpmiddelen, tips en praktijkvoorbeelden waar je direct mee aan de slag kunt om je huisartsenpraktijk te verduurzamen

praktijkvoorbeeld

Play Video

Gezondheidscentrum Lombok brengt met samenwerking verduurzaming in de praktijk

kennisbank

In de EVZ kennisbank kun je filteren op artikelen, tools, cases en maatregelen die relevant zijn voor eerstelijnszorg praktijken. 

ontzorgings­programma

Programma dat elke provincie aanbiedt aan eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed. Advies en ondersteuning op maat bij het maken van plannen voor verduurzaming. 

Recente publicaties voor Eerstelijnszorg

circulair

Handvat duurzaam materiaalgebruik in de bouw

Geactualiseerde praktische digitale handleiding over duurzaam materiaalgebruik en circulair bouwen van Stichting Stimular. Het handvat is ook interessant voor opdrachtgevers van bouwprojecten.

Lees verder
energiebesparing

Blowerdoortest spoort kieren op bij tandartspraktijk CTI Warmond

Zie welke nuttige inzichten een blowerdoortest kunnen opleveren zodat je met minder energieverbuik (en dus ook minder energiekosten!) meer gebruikerscomfort hebt.

Lees verder

Handreiking Groenere Psychiatrie

Sinds oktober 2023 is vanuit de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) in samenwerking met de werkgroep Groene Psychiatrie een handreiking beschikbaar om de psychiatriepraktijk te verduurzamen.

Lees verder
financiering

Handleiding: Van split naar shared incentive

Handleiding bij de infographic wegwijzer split incentive. Deze publicatie geeft nuttige handvatten en achtergrondinformatie om met je verhuurder in gesprek te gaan en zo de weg ‘van split naar shared incentive’ in te slaan.

Lees verder