Milieubarometer voor huisartsen en andere eerstelijnszorg

Hulpmiddel

Met de Milieubarometer kunnen ondernemers de milieuprestatie en CO2-footprint van hun bedrijf meten, monitoren en actief verminderen. De online tool geeft de impact weer in heldere grafieken. Het bevat specifieke suggesties voor milieumaatregelen die in een praktijk kunnen worden genomen.

De Milieubarometer is ook prima geschikt voor huisartsenpraktijken, tandartsen, apothekers, fysiotherapeuten en andere eerstelijnszorg-praktijken. Tip: maak gebruik van de handleiding en gegevenslijst specifiek voor eerstelijnszorg, zie hieronder.

Gratis aan de slag met de Milieubarometer voor eerstelijnszorg

Gekoppeld aan de publicatie van het e-book De Groene Huisartsenpraktijk is er in samenwerking met NHG en LNV een aanbod voor de Milieubarometer opgezet. Dit houdt in dat je in 2022 gratis kunt starten met de Milieubarometer en gebruik kunt maken van de helpdesk.

Meer informatie over het aanbod en aanmelding

Handleiding en gegevenslijst specifiek voor eerstelijnszorg

Er is een beknopte handleiding voor eerstelijnszorg-praktijken opgesteld en een lijst van vooraf te verzamelen gegevens, zoals elektriciteits- en waterverbruik. Dit helpt om soepel met de Milieubarometer te beginnen en vervolgens succesvol toe te passen.