Hulpmiddel

Milieubarometer voor huisartsen en andere eerstelijnszorg

Hulpmiddel

Met de Milieubarometer     kunnen ondernemers de milieuprestatie en CO2-footprint van hun bedrijf meten, monitoren en actief verminderen. De online, gebruiksvriendelijke tool geeft de impact weer in heldere grafieken. De effecten van genomen verduurzamingsmaatregelen zijn direct zichtbaar en dat werkt motiverend. De Milieubarometer is ook speciaal geschikt om in te zetten voor de CO2-Prestatieladder.

De Milieubarometer bevat specifieke suggesties voor milieumaatregelen die in een eerstelijnszorg-praktijk kunnen worden genomen naast maatregelen die relevant zijn voor meerdere soorten bedrijven. Ook is er een branchegemiddelde van huisartsenpraktijken waarmee je de eigen getallen kunt vergelijken. De Milieubarometer is daarmee prima geschikt voor huisartsenpraktijken, tandartsen, apothekers, fysiotherapeuten en andere eerstelijnszorg-praktijken.
Tip: maak gebruik van de handleiding en gegevenslijst specifiek voor eerstelijnszorg. Deze vind je hieronder.

Voorbeeld staafgrafiek meerdere jaren met branchegemiddelde in de Milieubarometer

 

Het gebruik van de Milieubarometer wordt ook besproken in het e-book De Groene Huisartsenpraktijk.

Met korting aan de slag met de Milieubarometer voor eerstelijnszorg

In samenwerking met NHG en LNV is er een aanbod voor de Milieubarometer opgezet. Dit houdt in dat je als eerstelijnszorg-praktijk in 2023 kunt starten met de Milieubarometer met 30% korting. Het startabonnement kost dan € 170,- in plaats van € 249,-

Lees meer informatie over het aanbod en aanmelden     op de website van de Milieubarometer.

Handleiding en gegevenslijst specifiek voor eerstelijnszorg

Er is een beknopte handleiding voor eerstelijnszorg-praktijken opgesteld en een lijst van vooraf te verzamelen gegevens, zoals elektriciteits- en waterverbruik. Dit helpt om soepel met de Milieubarometer te beginnen en vervolgens succesvol toe te passen.