Neem een kijkje bij duurzaam Careyn
Praktijkvoorbeeld

Neem een kijkje bij duurzaam Careyn

Bekijk tientallen verduurzamingsmaatregelen van dichtbij

Neem een uniek ‘kijkje in de keuken’ bij zorgorganisatie Careyn en de verduurzamingsmaatregelen die zijn uitgevoerd op twee van hun locaties. Kijk rond in de technische ruimtes, op het dak, in een appartement en nog veel meer ruimtes. Je kunt inzoomen in op de maatregelen en daarbij uitgebreide toelichting krijgen van de mensen die betrokken zijn bij de uitvoering. Het is alsof je een persoonlijke rondleiding krijgt!

Zo zie je hoe de implementatie van maatregelen voor verduurzaming in de praktijk uitpakt. Handig voor iedereen die een opgave heeft om te verduurzamen in een zorgorganisatie of ander maatschappelijk vastgoed. Zowel maatregelen voor energiebesparing en CO2-reductie als andere verduurzamingsmaatregelen zijn in beeld gebracht. En overal staan links bij naar informatie over de maatregelen op de EVZ en Stimular websites.

Arno van der Spek, facilitair specialist, en Chris Promes, facilitair coördinator bij deze twee locaties van Careyn, leiden je rond. Na een welkom en introductie in het appartement kun je zelf kiezen naar welke ruimtes je navigeert om te bekijken. Bij elk onderdeel is uitgebreide toelichting met informatie over de verduurzamingsmaatregelen en kun je inzoomen op onderdelen. Door de 360-graden opnames en interactie is het alsof je een persoonlijke rondleiding krijgt bij deze locatie.

Unieke mogelijkheid om op het dak te kijken

Je kunt van dichtbij de installaties bekijken in de technische ruimtes met onder andere warmtepompen, warmteterugwinning en het energiemanagement systeem. Uniek is de mogelijkheid om op het dak te staan en zo de ventilatiesystemen met warmteterugwinning te zien. Ook kun je naar een appartement van een bewoner. Daar zijn onder andere CO2-gestuurde ventilatie, consult op afstand en diverse maatregelen in de badkamer uitgelicht. Of ga naar het restaurant en lees over de oplossingen voor koeling en minder afval en nog meer. In de gang zie je hoe mooi biodynamische LED verlichting kan werken. De uitgebreide tour gaat ook nog langs de warmte-koudeopslag, de containerruimte en het ketelhok. En je kunt zo vaak terugkomen als je wilt!

Zo zie je alles! Doe de digitale rondleiding op Kijk!Duurzaam!

Hieronder kun je de rondleiding in klein formaat bekijken.

Over Careyn

Careyn is een zorgorganisatie die zich inzet voor de gezondheid en het welzijn van vooral kwetsbare ouderen. Zowel thuis als in zorgcentra. Ze zijn actief in de provincies Utrecht en Zuid-Holland.

Excursies verduurzaamd maatschappelijk vastgoed

Deze digitale rondleiding is gemaakt in opdracht van het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg. Het is onderdeel van de Excursies verduurzaamd maatschappelijk vastgoed, een initiatief van het KIP (Kennis- en innovatieplatform verduurzaming maatschappelijk vastgoed) waarbij je kunt binnenkijken bij scholen, sportlocaties, monumenten en zorglocaties en uitleg krijgt over de duurzame maatregelen die zijn genomen.

Schrijf je via RVO.nl in om op de hoogte te worden gehouden zodra er (digitale of fysieke) nieuwe excursies worden georganiseerd, ook bij andere sectoren zoals onderwijs, sport en cultureel erfgoed.