CASE: Passiefbouw Veldhuis Apeldoorn blijkt Parisproof

Van: EVZ

Woonzorgcentrum Veldhuis in Apeldoorn is gebouwd volgens het passiefbouwen principe; dat betekent dat het gebouw heel goed geïsoleerd is zodat het binnenklimaat met een minimum aan installaties en energie geregeld wordt. Eind 2019 is het opgeleverd met PassiefBouwKeur certificaat en eind 2020 is de balans opgemaakt van het eerste gebruiksjaar. Wat is na 1 jaar te vertellen over het energiegebruik, binnenklimaat en de ervaringen in zomer en winter? En zijn er nog tips te geven?

Publicatiedatum: februari 2021

Energieneutraal woonzorgcentrum Vroomshoop

Woonzorgcentrum Vroomshoop

Woonzorgcentrum Vroomshoop is het eerste energie neutrale woonzorgcentrum van Nederland. Met 21 appartementen en een 'ouder-kind voorziening', heeft het de Passiefbouwen Award 2014 gewonnen.

Lees meer

Passief woonzorgcomplex Nimmerdor

Nimmerdor

In Grijpskerke wordt woonzorgcomplex 'Nimmerdor' volgens het (keramisch) passiefhuisconcept gebouwd en is daarmee één van de pioniers op het gebied van duurzaam (passief) bouwen.

Lees meer

Woonzorgvoorziening Horstendaal en Saanensduin

Verbouwen of vervangen? Op weg naar een Paris Proof gebouwde omgeving zijn soms rigoureuze maatregelen nodig. Uiteindelijk kan dat leiden tot het slopen van bestaande bouw om een compleet nieuw pand te bouwen.

Lees meer