CO2-reductietool downloaden

Co2-routekaart
voor de zorg

Stel een CO2-routekaart op
met de CO2-Reductietool

In stappen naar 100% CO2-reductie 

Energieneutraal vastgoed in 2050

De CO2-Reductietool is een instrument in Excel dat je kan gebruiken om het effect van maatregelen op jouw CO2-footprint en energieverbruik inzichtelijk te maken. De tool is kosteloos te downloaden en gebruiken. Volg de wegwijzer routekaart om de tool juist in te vullen. Kom je problemen tegen bij het invullen van de tool? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of stuur je vraag in.

Van versie 1.3 naar versie 1.3.1
De CO2-Reductietool is in september 2022 vernieuwd en werkt nu in versie 1.3.1. Je kunt jouw CO2-reductietool updaten van versie 1.3 naar versie 1.3.1 met het Excelbestand hieronder: Kengetallen Update 2022.

De nieuwe kengetallen voor het berekenen van de kosten en energiebesparing per maatregel zijn actueler en nauwkeuriger. Ze zijn voorzien van toelichtingen en bronnen, en opgesplitst in een set voor kleine en middelgrote gebouwen. Tevens zijn enkele reparaties doorgevoerd. Hoe je jouw reductietool update staat uitgelegd in het update-Exceldocument.

Nieuwe gebruikers
Heb je nog niet eerder met de CO2-Reductietool gewerkt? Download de tool dan hieronder (tweede download: CO2-Reductietool Zorg (versie 1.3.1)). Je kan direct aan de slag met de nieuwe kengetallen voor de kosten en energiebesparingen.

Huidige gebruikers - Kerngetallen update (1.3.1)

Nieuwe gebruikers - C02-Reductietool Zorg (versie 1.3.1.)

Overkoepelend dashboard
Wil je meer dan 50 locaties invullen? Dan kan je gebruik maken van de meerdere ingevulde Exceltools en een Main dashboard waarin je (tot 10) Excelbestanden samenvat: Main Dashboard – behorend bij CO2 Reductietool Zorg, 2020, MPZ.