Hoe vul ik huurpanden in in de CO2-tool?

Als je de CO2-reductietool gebruikt om aan de EED te voldoen, moeten ook jouw huurpanden worden opgenomen in de CO2-reductietool. Breng deze vóór de routekaartaanpak in kaart.

Huurpanden neem je mee in de CO2-reductietool door per locatie aan te geven of het huur of eigendom betreft. De maatregelen waar je in de huurpanden zelf verantwoordelijk voor bent, kan je in ieder geval in de tool invullen. Check hiervoor de demarcatielijst of specificaties in het huurcontract. Deze investeringen en besparingen komen dan in het dashboard terug.

Gebruik de tool vervolgens om een gesprek met de verhuurder aan te gaan. Vaak zijn zorginstellingen zelf verantwoordelijk voor de Informatieplicht en is er dus inzicht in de erkende maatregelen die uitgevoerd moeten worden. De tool geeft inzicht in de kosten en baten van overige verduurzamende maatregelen en maakt het daarom makkelijker de shared incentive te zoeken. Wil je tips hoe dit gesprek te voeren? Bekijk dan onze infographic Split incentive.

Huurlocaties apart meenemen in de tool

In het tabblad cijfers en het dashboard worden standaard alle locaties meegerekend. Als je de huurpanden niet in het totaal wilt meerekenen, kan je twee dingen doen:

-De naam van deze locatie in de lijst op het tabblad cijfers deleten. Let op, jouw eigen investeringen in de huurpanden worden dan ook niet meer meegerekend totdat je de naam van de locatie opnieuw invult.
-Een apart toolbestand voor de huurpanden maken. Dit is vooral handig als je veel locaties hebt (of als u het makkelijk gescheiden wilt houden)? Zo hoef je niet handmatig de locaties aan/uit te zetten. Met een overkoepelend dashboard worden beide bestanden weer in één overzicht samengevat.