Hoe vul ik huurpanden in in de CO2-tool?

Lees desgewenst eerst verder over hoe je omgaat met huurpanden in de routekaart in de Handleiding: Hoe om te gaan met gehuurd zorgvastgoed.

Vaak zijn zorginstellingen zelf verantwoordelijk voor de Informatieplicht en is er dus voor de middelgrote en grote panden inzicht in de erkende maatregelen. Die zijn dus makkelijk in te vullen in de CO2-tool. Ook andere maatregelen waar je in de huurpanden zelf verantwoordelijk voor bent, kan je in ieder geval invullen. Check hiervoor de demarcatielijst of specificaties in het huurcontract.

Huurlocaties apart meenemen in de tool

In het tabblad cijfers en het dashboard worden standaard van alle locaties de investeringen en besparingen meegerekend. Als je de huurpanden niet in het totaal wilt meerekenen, kan je twee dingen doen:

  • De naam van deze locatie in de lijst op het tabblad cijfers deleten. Let op, jouw eigen investeringen in de huurpanden worden dan ook niet meer meegerekend totdat je de naam van de locatie opnieuw invult.
  • Een apart CO2-tool voor de huurpanden maken. Dit is vooral handig als je veel locaties hebt of als je het makkelijk gescheiden wilt houden. Zo hoef je niet handmatig de locaties aan/uit te zetten. Met een overkoepelend dashboard worden beide bestanden weer in één overzicht samengevat.

In gesprek met verhuurder

Gebruik de tool vervolgens om een in gesprek te gaan met de verhuurder. De tool geeft inzicht in de kosten en baten maakt het daarmee makkelijker de shared incentive te zoeken. Wil je tips hoe dit gesprek te voeren? Bekijk dan onze infographic Split incentive.