Een duurzame mondzorgpraktijk

Een duurzame mondzorgpraktijk

Een duurzame mondzorgpraktijk

Informatie, hulpmiddelen, tips en praktijkvoorbeelden waar je direct mee aan de slag kunt om je mondzorgpraktijk te verduurzamen.

praktijkvoorbeeld

Play Video

Tandartsenpraktijk Lansingerland kijkt met duurzame blik naar afval

kennisbank

In de EVZ kennisbank kun je filteren op artikelen, tools, cases en maatregelen die relevant zijn voor eerstelijnszorg praktijken. 

ontzorgings­programma

Programma dat elke provincie aanbiedt aan eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed. Advies en ondersteuning op maat bij het maken van plannen voor verduurzaming. 

Recente publicaties voor Eerstelijnszorg

Quickscan Duurzame Huisartsenpraktijk

Wilt u aan de slag met het (verder) verduurzamen van de praktijk? Doe de Quickscan Duurzame Huisartsenpraktijk. Deze tool is ontwikkeld door Stichting Stimular samen met NGH en bestaat uit een overzicht van maatregelen uit het e-boek ‘De Groene Huisartsenpraktijk’.

Lees verder
be- en ontvochtiging

Slim ventileren met een CO2-meter

Door een CO2-meter te gebruiken om slim te ventileren en luchten, kan onnodig energieverbruik worden verminderd. Het apparaat helpt bij het bepalen van het optimale moment om te ventileren of te luchten op basis van de CO2-concentratie.

Lees verder
afval

Duurzaam inkopen bij fysiotherapiepraktijk KijFit

Fysiotherapiepraktijk KijFit in Durgerdam weet door slim in te kopen hun ecologische footprint klein te houden, met positieve impact voor hun klanten. Laat je inspireren door deze video.

Lees verder
afval

Innovatieve oplossingen bij podotherapie­praktijk van der Kaa

Bekijk de innovatieve oplossingen om CO2-uitstoot en materiaalgebruik te verminderen van deze podotherapiepraktijk in Brabant.

Lees verder