Gezondheidscentrum Lombok brengt met samenwerking verduurzaming in de praktijk
Praktijkvoorbeeld

Gezondheidscentrum Lombok brengt met samenwerking verduurzaming in de praktijk

Praktijkvoorbeeld

Huisarts Jessie Neffke laat zien hoe ze bij Gezondheidscentrum Lombok verduurzaming in de praktijk brengen. Door samen te werken hebben ze met relatief simpele ingrepen al veel bereikt.

In samenwerking met de andere praktijken in het gezondheidscentrum en met de apotheken zijn er diverse verduurzamingsmaatregelen genomen, onder andere op het gebied van afvalpreventie. Jessie laat zien hoe ze de Milieubarometer hebben ingevuld om een nul-meting te maken. Zo konden ze zien wat de grootste milieu-impact heeft en waar mogelijkheden zitten voor besparing en reductie. Daarnaast geeft ze een aantal tips waar elke huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum direct mee aan de slag kan.

Bekijk de video en laat je inspireren!

*Tijdelijk niet beschikbaar – kijk hieronder voor andere video’s met praktijkvoorbeelden van eerstelijnszorgpraktijken*

Apotheek verduurzaamt en bespaart met Green Team

Apotheek BENU Rotterdam, Pieter Bax

Bekijk ook deze video van een apotheek die met een Green Team niet alleen CO2-uitstoot weet te verminderen, maar ook de kosten voor onder andere energie en vervoer.

Lees meer

Fysiotherapiepraktijk koopt slim en duurzaam in

KijFit Fysio & Sport, Kije Brinkhoff

Bekijk ook deze korte video van een fysiotherapiepraktijk die door slim in te kopen hun ecologische footprint klein weet te houden. Met positieve impact voor hun klanten!

Lees meer

Innovatieve duurzame oplossingen van podotherapiepraktijk

Podotherapie van der Kaa, Monique van der Kaa

Bekijk ook deze video met de innovatieve oplossingen om onder andere materiaalgebruik en CO2-uitstoot te verminderen bij een podotherapiepraktijk in Brabant.

Lees meer

Tandartsenpraktijk kijkt met duurzame blik naar afval

Tandartsenpraktijk Lansingerland, Michiel Lieshout

Bekijk ook deze korte video van een duurzame mondzorgpraktijk met handige tips om onder andere de CO2-uitstoot van het afval te verminderen.

Lees meer