Milieubarometer voor eerstelijnszorg-praktijken
Hulpmiddel

Milieubarometer voor eerstelijnszorg-praktijken

Met de Milieubarometer kunnen ondernemers de milieuprestatie en CO2-footprint van hun bedrijf meten, monitoren en actief verminderen. De online, gebruiksvriendelijke tool geeft de impact weer in heldere grafieken. De effecten van uitgevoerde verduurzamingsmaatregelen zijn direct zichtbaar en dat werkt motiverend. De Milieubarometer is ook speciaal geschikt om in te zetten voor de CO2-Prestatieladder.

De Milieubarometer bevat specifieke suggesties voor milieumaatregelen die in een eerstelijnszorg-praktijk kunnen worden genomen, naast maatregelen die relevant zijn voor meerdere soorten bedrijven. Ook is er een branchegemiddelde van huisartsenpraktijken waarmee je je eigen cijfers kunt vergelijken. De Milieubarometer is daarmee prima geschikt voor huisartsenpraktijken, tandartsen, apothekers, fysiotherapeuten en andere eerstelijnszorg-praktijken.

Tip: Maak gebruik van de handleiding en gegevenslijst specifiek voor eerstelijnszorg. Deze vind je onderaan deze pagina.

Voorbeeld staafgrafiek meerdere jaren met branchegemiddelde in de Milieubarometer

 

Het gebruik van de Milieubarometer wordt ook besproken in het e-book  De Groene Huisartsenpraktijk en in Duurzame Mondzorgpraktijk.

Met korting aan de slag met de Milieubarometer voor huisartsen

In samenwerking met NHG en LHV is er een aanbod om voordeling aan de slag te gaan met de Milieubarometer. Dit houdt in dat je als huisartsenpraktijk in 2024 kunt starten met de Milieubarometer met 30% korting. Het startabonnement kost dan €170,- in plaats van €249,- (excl. BTW).

Lees meer informatie over het aanbod en bestellen op de website van de Milieubarometer.

Met korting aan de slag met de Milieubarometer voor mondzorgpraktijken

In samenwerking met KNMT is er een aanbod om voordeling aan de slag te gaan met de Milieubarometer. Dit houdt in dat je als mondzorgpraktijk in 2024 kunt starten met de Milieubarometer met 30% korting. Het startabonnement kost dan €170,- in plaats van €249,- (excl. BTW)

Lees meer informatie over het aanbod en bestellen op de website van de Milieubarometer.

Gratis aan de slag met de Milieubarometer

Er zijn meerdere gemeenten die een gratis startabonnement voor de Milieubarometer aanbieden. Kijk hier of jouw gemeente ertussen staat en meld je meteen aan.

Lees meer informatie over het abonnement en bestellen op de website van de Milieubarometer.

Handleiding en gegevenslijst specifiek voor eerstelijnszorg

Er is een beknopte handleiding voor eerstelijnszorg-praktijken opgesteld en een lijst van vooraf te verzamelen gegevens, zoals elektriciteits- en waterverbruik. Dit helpt om soepel met de Milieubarometer te beginnen en vervolgens succesvol toe te passen.