Care

Care

Verduurzaming van zorgvastgoed

In dit deel lees je meer over het verduurzamen van zorgvastgoed van de intramurale langdurige zorg. Deze info is ook van toepassing op revalidatie-instellingen.

Care

Doelstellingen care

Dit kenniscentrum ondersteunt de zorgsector met het werk aan de klimaatdoelen: 49% CO2-reductie in 2030 en 95% CO2-reductie in 2050.

Portefeuille­routekaart

De zorgbranches roepen zorginstellingen op om vóór 1 juli 2021 een CO2-routekaart op te stellen en in te leveren. In een portefeuilleroutekaart stippelt een zorginstelling haar plan uit om de klimaatdoelen te halen.

Hulp bij de routekaart?

EVZ biedt ondersteuning bij de portefeuilleroutekaarten.
Bekijk de beschikbare documentatie, stel vragen en krijg feedback op de ingevulde routekaart.

Recente publicaties voor care

Care

CASE: Het Spoor in Houten energieneutraal én gasloos

Gehandicaptenhuisvestingslocatie Het Spoor in Houten werd in april 2020 gasloos en energieneutraal opgeleverd. In de publicatie lees je hoe dit is gerealiseerd.

Lees verder
Care

Tool: Duurzaamheidscheck vastgoedorganisatie

Van: Platform Duurzame Huisvesting en RVO

Dit instrument kan helpen om snel inzicht te krijgen of je als vastgoedorganisatie goed voorbereid bent op verduurzamingseisen.

Lees verder
Care

Checklist CO2-reductietool

Als je de routekaart hebt ingevuld met de CO2-reductietool is het belangrijk om deze te checken op inhoudelijke en tekstuele aspecten. Deze checklist helpt je daarbij.

Lees verder
Care

Publicatie: Zonnestroom voor maatschappelijk vastgoed

Van: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Op maatschappelijk vastgoed zijn veel mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen. Toch is deze manier van verduurzamen vaak onbenut. In deze publicatie van RVO vind je een stappenplan en allerlei informatie die belangrijk voor je is als je hiermee aan de slag wilt gaan.

Lees verder

Sectorale routekaart

In het kader van het Klimaatakkoord zijn sectorale routekaarten opgesteld voor alle sectoren in het maatschappelijk vastgoed. Als volgende stap gaan organisaties met maatschappelijk vastgoed aan de slag met  portefeuilleroutekaarten. Deze routekaarten stippelen per organisatie het plan uit om de doelstellingen uit het klimaatakkoord te halen.