Kennisbankartikelen

Kennisbank

Kennisbank

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

Hulpmiddel
Wil je werk maken van het verduurzamen van je fysiotherapiepraktijk? De checklist 'Kan het nog duurzamer?' helpt je op weg. Of het nu gaat om energie of om bedrijfsvoering, in de checklist staan tips en adviezen voor elk thema.
Hulpmiddel
Deze publicatie geeft een actueel overzicht van subsidies en financiële regelingen waar zorgorganisaties gebruik van kunnen maken bij verduurzaming. Update (april 2024) bevat onder andere informatie over de DUMAVA subsidieregeling en EIA, MIA/Vamil .
Hulpmiddel
Gebruik deze Toolchecker om te controleren of de inhoud van je CO2-reductietool logisch en compleet is. Deze automatische check voor de CO2-reductietool geeft je direct feedback en toelichting op punten in je CO2-reductietool waar je nog aandacht aan kunt besteden.
Hulpmiddel
Handig schematisch overzicht met de verplichtingen ten aanzien van CO2-reductie voor de utilititeitsbouw tot 2030.
Hulpmiddel
Online tool van ProVoet waar je praktische informatie vindt over het verduurzamen van je pedicurepraktijk.
Hulpmiddel
Je kunt de gegevens die je voor de EED-rapportage bijhoudt deels gebruiken voor de rapportageplicht werkgebonden mobiliteit. Daarbij is het goed om te weten hoe je deze kunt gebruiken en wat je nog moet aanpassen of aanvullen.
Hulpmiddel
Met deze brief informeer je je verhuurder over de ambities van jouw zorgorganisatie op het gebied van duurzaamheid en geef je aan dat jullie met de verhuurder willen samenwerken om dit te bereiken.
Hulpmiddel
Online tool van RVO om te checken aan welke wettelijke verplichtingen voor energiebesparing je als organisatie moet voldoen.
Praktijkvoorbeeld
GGZ Delfland opent haar duurzame deuren en geeft je een unieke mogelijkheid om rond te kijken op twee van hun groene locaties in Delft en Schiedam. Bekijk de verduurzamingsmaatregelen en slimme oplossingen van deze bijzonder groene organisatie van dichtbij en krijg uitgebreide toelichting met praktijkervaringen en tips van de experts.
Hulpmiddel
Geactualiseerde praktische digitale handleiding over duurzaam materiaalgebruik en circulair bouwen van Stichting Stimular. Het handvat is ook interessant voor opdrachtgevers van bouwprojecten.
Type zorg
Type inhoud
Onderwerp
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?