Programma van Eisen Binnenklimaat Langdurige Zorg
Hulpmiddel

Programma van Eisen Binnenklimaat Langdurige Zorg

Het Programma van Eisen (PvE) Binnenklimaat Langdurige Zorg is een handreiking om de eisen voor het binnenklimaat in gebouwen voor langdurige zorg zoveel mogelijk af te stemmen op de primaire gebruikers: de bewoners en het zorgpersoneel. In het rapport zijn richtlijnen opgenomen voor het binnenklimaat in verpleeghuizen en andere gebouwen in de langdurige zorg. De handreiking helpt bij de keuze voor een duurzamere en gezonde ventilatie.

In de publicatie staan de volgende thema’s centraal: binnenluchtkwaliteit, thermisch binnenklimaat en installatiegeluid. De gestelde prestatie-eisen in de publicatie zijn zowel van toepassing op bestaande bouw als nieuwbouw.

Het PvE Gezond Binnenklimaat Langdurige Zorg is het resultaat van een samenwerking tussen Binnenklimaat Nederland, TVVL en Gezond Binnen. Het bouwt voort op het eerdere EVZ- Onderzoek naar eisen voor het binnenklimaat in de langdurige zorg, uitgevoerd door TNO samen met de TU Delft, BBA Binnenmilieu BV, TU/e en de Hogeschool Utrecht.

Het rapport is vrij te downloaden via de website van Binnenklimaattechniek: Programma van Eisen Gezond Binnenklimaat Langdurige Zorg.