Handboek Woningbouw in hout
Hulpmiddel

Handboek Woningbouw in hout

Duurzaamheid en andere facetten van Woningbouw in Hout. Voor wie meer wil weten over de mogelijkheden van houtbouw voor woningen en appartementen.

Bouwen in hout krijgt veel aandacht. In algemene zin geldt dat een bouwwerk van hout een lagere milieu-impact heeft dan eenzelfde bouwwerk in steen of beton. Echter, er zijn meer factoren die van belang zijn om al dan niet te kiezen voor houtbouw. Het recent verschenen handboek ‘Woningbouw in hout’ behandelt een breed scala aan aspecten die van belang zijn om een afgewogen keuze te maken.

Het handboek bestrijkt zowel praktische voor- en nadelen en (potentiële) duurzaamheidswinst en hoe je als opdrachtgever houtbouw kunt onderzoeken en laten realiseren. Het handboek is gericht op woningcorporaties, maar is ook nadrukkelijk bedoeld om andere opdrachtgevers te informeren over de mogelijkheden van houtbouw.

Het handboek is ontwikkeld door Centrum Hout in opdracht van RVO namens PIANOo (Buyer Group Houtbouw) en het Transitieteam Circulaire Bouweconomie, met input van de Brabantse Houtbouw Lente corporaties en diverse deskundigen. Het is gefinancierd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.