Kennisbankartikelen

Kennisbank

Kennisbank

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

Hulpmiddel
Eind 2023 zijn er meerdere deadlines voor verschillende wettelijke plichten en afspraken binnen de zorgsector. In dit overzicht zie je de deadlines, wat je waar moet inleveren en hoe je de routekaart daarbij kunt gebruiken. Met links naar meer informatie op deze website en direct naar het eLoket van RVO.
Maatregel
Door een CO2-meter te gebruiken om slim te ventileren en luchten, kan onnodig energieverbruik worden verminderd. Het apparaat helpt bij het bepalen van het optimale moment om te ventileren of te luchten op basis van de CO2-concentratie.
Verslag, presentatie
Bekijk dit webinar en leer hoe je als zorgorganisatie de CO2-reductietool inzet voor de EED en Informatieplicht 2023.
Verslag, presentatie
Wil je ook van de nieuwe ronde DUMAVA subsidie gebruik maken om 1, 2 of 3 maatregelen of een heel verduurzamingsproject te financieren? Tijdens dit webinar hoor je hoe je als zorgorganisatie van de nieuwe DUMAVA subsidieronde gebruik kunt maken.
Verslag, presentatie
Wil je als organisatie aan de slag met de routekaart en weet je niet waar te beginnen? In deze webinar krijg je belangrijke informatie en een stappenplan om aan de slag te gaan met de implementatie van de CO2-routekaart.
Verslag, presentatie
Bekijk dit webinar van de EVZ Summercourses met inzichten en praktische voorbeelden die je helpen bij een effectieve samenwerking met de woningcorporatie.
Verslag, presentatie
Rapport van de werkgroep Duurzame Nieuwbouw, waarin negen zorgorganisaties hun praktijkervaringen delen. Vormen als modulair, prefab en circulair bouwen, biobased en biofilisch bouwen komen aan de orde. Maar ook principes van maximale isolatie en duurzaam gedrag en ervaringen met duurzame installaties, betaalbaarheid en tools voor duurzaam bouwen worden besproken. Ook zinvol om te lezen als je gaat renoveren!
Onderzoek
Rapport van een literatuuronderzoek naar de eisen waar ruimtes bij zorgorganisaties voor langdurige zorg aan moeten voldoen om een optimaal binnenklimaat te bieden aan cliënten en medewerkers. Bevat advies met aanzet voor het opstellen van een programma van eisen (PvE) voor zowel zorgorganisaties als leveranciers.
Praktijkvoorbeeld
Neem een uniek 'kijkje in de keuken' bij de verduurzamingsmaatregelen die zorgorganisatie Careyn heeft uitgevoerd op twee van haar locaties. Kijk rond in de technische ruimtes, op het dak, in een appartement en nog veel meer ruimtes.
Hulpmiddel
Wat is de energiebesparingsplicht en hoe kun je daar aan voldoen? En wat zijn dan de informatieplicht, onderzoeksplicht en de rapportageverplichting? We hebben een overzicht opgesteld en verwijzen naar de handige startpagina van RVO met uitleg.
Type zorg
Type inhoud
Onderwerp
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?