Bibliotheek

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

Gehandicaptenhuisvestingslocatie Het Spoor in Houten werd in april 2020 gasloos en energieneutraal opgeleverd. In de publicatie lees je hoe dit is gerealiseerd.
Van: Platform Duurzame Huisvesting en RVO Dit instrument kan helpen om snel inzicht te krijgen of je als vastgoedorganisatie goed voorbereid bent op verduurzamingseisen.
Als je de routekaart hebt ingevuld met de CO2-reductietool is het belangrijk om deze te checken op inhoudelijke en tekstuele aspecten. Deze checklist helpt je daarbij.
Van: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Op maatschappelijk vastgoed zijn veel mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen. Toch is deze manier van verduurzamen vaak onbenut. In deze publicatie van RVO vind je een stappenplan en allerlei informatie die belangrijk voor je is als je hiermee aan de slag wilt gaan.
Op deze kaart zie je of er aquathermiepotentieel is in de buurt van jouw zorginstelling.
Door het opstellen van de routekaart heeft zorg- en revalidatie-instelling SGL niet alleen een goed beeld hoe haar vastgoed de komende jaren verduurzaamd kan worden, maar heeft ze ook voldaan aan de EED-plicht!
Zorgcentrum Avondlicht Herwijnen ging bij de nieuwbouw van 24 kamers van traditioneel naar energieneutraal. Dit is onder andere gerealiseerd door het passief huis-principe.
Voor zorgorganisaties met (deels) gehuurd vastgoed is er een handleiding om een portefeuilleroutekaart op te stellen. Ook voor gehuurd vastgoed moet namelijk duidelijk worden hoe er de komende jaren wordt verduurzaamd.
In het rekenmodel kunnen verschillende scenario's worden vergeleken. Dit geeft zorginstellingen inzicht in de effecten van de maatregelen tussen nu en 2050.
Met deze brief informeer je je verhuurder over de ambities van jouw zorginstelling op het gebied van duurzaamheid. Ook geef je aan dat je daarbij graag met hen wil samenwerken.
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?