Bibliotheek

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

Op maatschappelijk vastgoed zijn veel mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen. Toch is deze manier van verduurzamen vaak onbenut. In deze publicatie van RVO vind je een stappenplan en allerlei informatie die belangrijk voor je is als je hiermee aan de slag wilt gaan.
Op deze kaart van TNO zie je of er aquathermiepotentieel is in de buurt van jouw zorginstelling.
Door het opstellen van de routekaart heeft Zorg en Revalidatie instelling SGL niet alleen een goed beeld hoe in de vastgoed de komende jaren verduurzaamd kan worden, maar hebben zij ook voldaan aan de EED plicht!
Zorgcentrum Avondlicht Herwijnen ging bij de nieuwbouw van 24 kamers van traditioneel naar energieneutraal.
Het rekenmodel dat is gebruikt om de sectorale routekaarten voor de zorg door te rekenen.
Deze brief is bedoeld om verhuurders te informeren over de ambities van jouw zorginstelling op het gebied van duurzaamheid en aan te kondigen dat jouw instelling daarbij met hen wil samenwerken.
Verslag hoe negen zorginstellingen in en rond Tilburg samenwerkten in een green deal en het keurmerk Milieuthermometer Zorg behaalden.
Deze publicatie geeft een overzicht van subsidies en financiële regelingen waar zorginstellingen gebruik van kunnen maken voor verduurzaming.
Een bivalent (ook wel hybride) warmtepompsysteem is een relatief eenvoudige en mogelijk financieel interessante maatregel om het gasverbruik in bestaande bouw vergaand te verlagen.
Woonzorgcentrum Veldhuis in Apeldoorn is gebouwd volgens het passiefbouwen principe; dat betekent dat het gebouw heel goed geïsoleerd is zodat het binnenklimaat met een minimum aan installaties en energie geregeld wordt.
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?