Kennisbankartikelen

Kennisbank

Kennisbank

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

Hulpmiddel
Geactualiseerde praktische digitale handleiding over duurzaam materiaalgebruik en circulair bouwen van Stichting Stimular. Het handvat is ook interessant voor opdrachtgevers van bouwprojecten.
Praktijkvoorbeeld
Zie welke nuttige inzichten een blowerdoortest kunnen opleveren zodat je met minder energieverbuik (en dus ook minder energiekosten!) meer gebruikerscomfort hebt.
Hulpmiddel
Sinds oktober 2023 is vanuit de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) in samenwerking met de werkgroep Groene Psychiatrie een handreiking beschikbaar om de psychiatriepraktijk te verduurzamen.
Hulpmiddel
Handleiding bij de infographic wegwijzer split incentive. Deze publicatie geeft nuttige handvatten en achtergrondinformatie om met je verhuurder in gesprek te gaan en zo de weg ‘van split naar shared incentive’ in te slaan.
Hulpmiddel
Handig Excelbestand als je meerdere CO2-reductietools hebt voor je organisatie. Het Overkoepelend dasboard maakt een samenvatting en geeft dit in een overzicht (main dashboard) weer. Update voor versie 2.0 van de CO2-reductietool.
Hulpmiddel
In het EVZ Vragenuurtje van donderdag 2 november stonden de Erkende Maatregelen centraal. Adviseur Marjon Olijdam liep door de maatregelen heen en gaf praktische toelichtingen. Bekijk hier de opname van de webinar en de bijbehorende presentatie.
Praktijkvoorbeeld
Neem een uniek 'kijkje in de keuken' bij ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en bestudeer de verduurzamingsmaatregelen die ze hebben uitgevoerd van dichtbij. Kijk rond op het dak, in de technische ruimtes, in een patiëntenkamer, in de apotheek, zelfs in de operatiekamer en nog veel meer ruimtes!
Hulpmiddel
Praktijk verduurzamen? Het e-boek De Duurzame Podotherapiepraktijk geeft handvatten en praktische tips om aan de slag te gaan.
Hulpmiddel
Wilt u aan de slag met het (verder) verduurzamen van de praktijk? Doe de Quickscan Duurzame Huisartsenpraktijk. Deze tool is ontwikkeld door Stichting Stimular samen met NGH en bestaat uit een overzicht van maatregelen uit het e-boek ‘De Groene Huisartsenpraktijk’.
Hulpmiddel
Eind 2023 zijn er meerdere deadlines voor verschillende wettelijke plichten en afspraken binnen de zorgsector. In dit overzicht zie je de deadlines, wat je waar moet inleveren en hoe je de routekaart daarbij kunt gebruiken. Met links naar meer informatie op deze website en direct naar het eLoket van RVO.
Type zorg
Type inhoud
Onderwerp
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?