Kennisbank

Kennisbank

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

Praktijkvoorbeeld
Het inregelen van klimaatinstallaties kan veel energiebesparing opleveren. Maar hoe gaat dat dan in de praktijk? Libra Revalidatie & Audiologie liep alle luchtbehandelingsinstallaties langs. Naast het verbeteren van allerlei instellingen konden ze ook een paar technische verbeteringen signaleren. Het resultaat is een energiezuiniger en kwalitatief betere luchtbehandeling.
Praktijkvoorbeeld
Praktijkvoorbeeld over zorgorganisatie Amerpoort die een tool van bbn-adviseurs inzette voor het opstellen van de CO2-routekaart. In het artikel krijg je een indruk van hoe de tool werkt, hoe deze er uit ziet en welk inzichten er uit kunnen worden gehaald.
Praktijkvoorbeeld
Praktijkvoorbeeld over energiebeheer bij het St. Antonius Ziekenhuis. In dit artikel lees je over de ervaringen en bevindingen met de verplichtingen rondom energiebeheer, de afwegingen over de aanpak van energiemonitoring, het signaleren van storingen en inzichtelijk maken van besparingen.
Praktijkvoorbeeld
Praktijkvoorbeeld over de implementatie van energiebeheer bij ASVZ. Over het inbedden van energiebeheer in de organisatie, het selecteren van een energiemanagementsysteem en leverancier, implementeren, de bevindingen na één jaar, de gerealiseerde besparingen en de uitdagingen voor de komende tijd.
Praktijkvoorbeeld
Noorderbreedte, een organisatie voor ouderenzorg in Friesland, greep een midlife renovatieproject van één van hun locaties aan voor verduurzaming. Lees in dit praktijkvoorbeeld hoe ze hiermee een daling met 20% van het energieverbruik en de CO2-uitstoot wisten te realiseren.
Praktijkvoorbeeld
Aan de hand van drie praktijkvoorbeelden laten we zien met welke variaties de CO2-reductietool kan worden ingevuld. Dit kan helpen om de tool beter te laten aansluiten bij de praktijk.
Praktijkvoorbeeld
Revant heeft de CO2-reductietool gebruikt om proactief verschillende vastgoedscenario’s uit te werken, mede om het CO2-reductiepotentieel in kaart te brengen. Deel 1 uit een serie van 3 over Revant.
Praktijkvoorbeeld
Gehandicaptenhuisvestingslocatie Het Spoor in Houten werd in april 2020 gasloos en energieneutraal opgeleverd. In de publicatie lees je hoe deze nieuwbouw is gerealiseerd.
Maatregel
Als ziekenhuis duurzaam van je restwarmte afkomen. Het RdGG in Delft bewijst dat het kan. Vanaf 2023 verwarmt het ziekenhuis 351 woningen van het naastgelegen nieuwbouwproject met restwarmte.
Praktijkvoorbeeld
Door het opstellen van de routekaart heeft zorg- en revalidatie-instelling SGL niet alleen een goed beeld hoe haar vastgoed de komende jaren verduurzaamd kan worden, maar heeft ze ook voldaan aan de EED-plicht!
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?