Kennisbank

Kennisbank

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

Praktijkvoorbeeld over energiebeheer bij het St. Antonius Ziekenhuis. In dit artikel lees je over de ervaringen en bevindingen met de verplichtingen rondom energiebeheer, de afwegingen over de aanpak van energiemonitoring, het signaleren van storingen en inzichtelijk maken van besparingen.
Praktijkvoorbeeld over de implementatie van energiebeheer bij ASVZ. Over het inbedden van energiebeheer in de organisatie, het selecteren van een energiemanagementsysteem en leverancier, implementeren, de bevindingen na één jaar, de gerealiseerde besparingen en de uitdagingen voor de komende tijd.
Noorderbreedte, een organisatie voor ouderenzorg in Friesland, greep een midlife renovatieproject van één van hun locaties aan voor verduurzaming. Lees in dit praktijkvoorbeeld hoe ze hiermee een daling met 20% van het energieverbruik en de CO2-uitstoot wisten te realiseren.
Aan de hand van drie praktijkvoorbeelden laten we zien met welke variaties de CO2-reductietool kan worden ingevuld. Dit kan helpen om de tool beter te laten aansluiten bij de praktijk.
Revant heeft de CO2-reductietool gebruikt om proactief verschillende vastgoedscenario’s uit te werken, mede om het CO2-reductiepotentieel in kaart te brengen. Deel 1 uit een serie van 3 over Revant.
Gehandicaptenhuisvestingslocatie Het Spoor in Houten werd in april 2020 gasloos en energieneutraal opgeleverd. In de publicatie lees je hoe deze nieuwbouw is gerealiseerd.
Excelbestand dat meerdere CO2-tools samenvat op één dashbaord
Als ziekenhuis duurzaam van je restwarmte afkomen. Het RdGG in Delft bewijst dat het kan. Vanaf 2023 verwarmt het ziekenhuis 351 woningen van het naastgelegen nieuwbouwproject met restwarmte.
Als je de routekaart hebt ingevuld met de CO2-reductietool is het belangrijk om deze te checken op inhoudelijke en tekstuele aspecten. Deze checklist helpt je daarbij.
Door het opstellen van de routekaart heeft zorg- en revalidatie-instelling SGL niet alleen een goed beeld hoe haar vastgoed de komende jaren verduurzaamd kan worden, maar heeft ze ook voldaan aan de EED-plicht!
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?