Nieuwe publicaties verduurzamen zorgvastgoed

Nieuwe publicaties verduurzamen zorgvastgoed

Afgelopen maanden heeft het EVZ meerdere publicaties afgerond. Met ervaringen uit de praktijk, voorwaarden voor succesvolle toepassing en reële kosten en opbrengsten wil het EVZ de techneut en de bestuurder helpen een onderbouwde beslissing te maken.

Enkele van de nieuwe publicaties kort uitgelicht:

 • Subsidies & financiële regelingen voor energiebesparing in de zorg
  Een overzicht van subsidies en financiële regelingen waar zorgorganisaties gebruik van kunnen maken voor verduurzaming, in het bijzonder energiebesparing en CO2-reductie.
 • Verwarmen met een warmtepomp en gasketel
  Een bivalent (hybride) warmtepompsysteem is een relatief eenvoudige maatregel om het gasverbruik in bestaande bouw vergaand te verlagen. Lees hoe GGZ NHN op een locatie de oude cv-ketels heeft vervangen door een bivalent systeem van cv-ketels plus warmtepomp.
 • Passiefbouw Veldhuis Apeldoorn blijkt Parisproof
  Woonzorgcentrum Veldhuis in Apeldoorn is gebouwd volgens het passiefbouwen principe. Dat betekent dat het gebouw heel goed geïsoleerd is zodat het binnenklimaat met een minimum aan installaties en energie geregeld wordt. Eind 2019 is het opgeleverd en eind 2020 is de balans opgemaakt van het eerste gebruiksjaar. Het gebouw functioneert goed en het energieverbruik blijkt echt zo laag als voorspeld. Een mooi voorbeeld inclusief adviezen hoe het in de toekomst nog beter kan.
 • Aanvulling Rapport Van split incentive naar shared incentive bij verduurzaming huurvastgoed zorg
  Nu met voorbeeldbrief om verhuurders te informeren over de ambities van jouw zorgorganisatie op het gebied van duurzaamheid en aan te kondigen dat jouw zorgorganisatie daarbij met hen wil samenwerken.

 

Meer informatie​

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?