Groene daken
Maatregel

Groene daken

Van: Stichting Stimular

Ook wel vegetatiedak. Een groen dak kan verschillende vormen hebben: van extensief (mossen, vetplanten, grassen en kruiden) tot intensief (vergelijkbaar met tuinen op de grond). Intensieve groene daken zijn alleen mogelijk bij een plat dak. Extensieve groene daken kunnen ook op een hellend dak worden toegepast. Het beste moment om een groen dak aan te leggen is als dakbedekking moet worden vervangen.

Stimular actualiseerde de Stimular-Maatregel en zocht praktijkvoorbeelden bij zorgorganisaties.

Publicatiedatum: januari 2021

Healing daktuinen

Erasmus MC

Erasmus MC heeft veel ruimte voor groen in haar nieuwe ziekenhuis. Want van groen word je beter! Daarom zijn er daktuinen aangelegd, die toegankelijk zijn voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Lees meer

Onderhoudsarm sedumdak op zorghotel

Zorghotel en behandelcentrum Domstate

Op het dak van het Utrechtse zorghotel Domstate is een onderhoudsarm sedumdak van 2.200 m2 aangebracht. De verschillende sedumsoorten dragen bij aan verhoogde biodiversiteit, langere bloeitijd en een visueel aantrekkelijk oppervlak.

Lees meer

Laurentius kleurt steeds groener

Laurentius Ziekenhuis

Bij de herinrichting van het Laurentius ziekenhuisterrein in Roermond is er volop aandacht voor de bevordering van de biodiversiteit. Er komen 690 nieuwe bomen, sedumdaken en nectarrijke bermen. Dit zal naar schatting een CO2-reductie van 20 ton per jaar opleveren.

Lees meer

Natuurdak met inheemse plantensoorten

Woonzorgcentrum De Pol

Het onderhoudsintensieve natuurdak van woonzorgcentrum De Pol in Nijkerk bestaat uit verschillende inheemse plantensoorten. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het omringende landschap.

Lees meer

Vele partijen hebben baat bij groen!

Groenvoorziening UMCG, Wouter van Dam

Wouter en zijn collega’s gaan vanaf 6.00 uur met 1000 liter water op weg om alle planten en bloemen te verzorgen. Ze schoffelen, bemesten, snoeien én ontwerpen fleurige perken.

Lees meer