DUMAVA subsidie ook voor losse maatregelen en budget verhoogd

DUMAVA subsidie ook voor losse maatregelen en budget verhoogd

Goed nieuws: maandag 3 juni vanaf 9.00 uur kun je als zorgorganisatie subsidie aanvragen voor Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA). Dit kan nu toch voor zowel losse maatregelen of voor een integraal project. En het budget is verhoogd met 167,8 miljoen.

Toch mogelijk om subsidie aan te vragen voor losse maatregelen

Eerder deze maand was er sprake van dat ondernemers (en dus ook veel zorgorganisaties) geen subsidie meer konden aanvragen voor losse maatregelen. Dit omdat het dan volgens Europese regelgeving als staatssteun zou kunnen worden aangemerkt. Nu blijkt dat de meeste (maatschappelijke) ondernemingen volgens die regels alsnog subsidie mogen aanvragen voor losse maatregelen. Als een onderneming bijvoorbeeld niet concurreert met ondernemingen uit andere lidstaten, dan mogen zij subsidie ontvangen zonder dat dit gezien wordt als staatssteun.

Budget verhoogd

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft bekend gemaakt dat er meer geld beschikbaar voor de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed in de derde subsidieronde. Het subsidieplafond was € 237,5 miljoen. Er komt € 167,8 miljoen bij voor alle doelgroepen (denk aan zorg- en onderwijsinstellingen, gemeenten, buurthuizen en culturele instellingen). Voor het primair en voortgezet onderwijs is nog eens € 47 miljoen extra beschikbaar. Het subsidieplafond wordt daarmee in totaal € 452,3 miljoen. Hiermee kan de verduurzaming sneller door meer eigenaren uitgevoerd worden, want de belangstelling is groot.

Vanaf maandag 20 mei is het mogelijk om de subsidieaanvraag klaar te zetten via de RVO website. Daar is ook alle informatie over de regeling te vinden.

CO2-routekaart gebruiken bij aanvraag

Bij de aanvraag kan je de portefeuilleroutekaart gebruiken. Lees: DUMAVA subsidie aanvragen met de CO2-routekaart. Gebruik daarbij aanvullend het EVZ format waarmee je RVO laat zien waar welke gegevens in je CO2-reductietool en bestuursoplegger staan.

Meer informatie​

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?