Zo kun je de CO2-routekaart gebruiken bij aanvragen DUMAVA subsidie

Op 3 oktober gaat de nieuwe DUMAVA subsidieregeling van start. Het is in een aantal gevallen mogelijk om de CO2-routekaart te gebruiken bij de aanvraag. Naar aanleiding van een aantal vragen zijn adviseurs van Stimular in de voorwaarden gedoken. Lees hier waar je rekening mee moet houden bij de aanvraag.

Een samenvatting van de regeling vind je in de EVZ -publicatie: Subsidies & financiële regelingen voor energiebesparing. De regeling zelf is te vinden op RVO.nl/DUMAVA

 

Ben je een aanvraag aan het voorbereiden? Dit is hoe je de CO2-routekaart daarbij kunt gebruiken.

 

Bij een aanvraag voor een integraal verduurzamingsproject kan de CO2-routekaart gebruikt worden met aanvullend energielabel van de eindsituatie

Houd hierbij rekening dat:

  • het energielabel minimaal 3 stappen verhoogd moet worden. Let op gebouwlabels gaan tot A+++++ (5 plusjes)
  • de energielabel-systematiek in 2021 is aangepast. Dat betekent dat meestal ook een nieuw startlabel nodig is. Vaak kan dat niet op basis van alleen de gegevens van het oude label en is ook een locatiebezoek nodig.

Bij een aanvraag voor 1, 2 of 3 maatregelen kan de CO2-routekaart als alternatief voor het ‘energieonderzoek’ worden gebruikt

  • Lever aanvullend aan de routekaart ook een overzicht van het energieverbruik over 3 jaar
  • En ook de energiebalans.
    NB: De generieke Energiebalans Zorg is representatief voor veel (intramurale) zorglocaties. Wijkt je energieverbruik sterk af van het gemiddelde? (zie Milieubarometer benchmark Zorglocatie, gehandicaptenzorg of GGZ) Pas dan de energiebalans aan voor jouw situatie. Op de MPZ website vind je aanvullend een uitsplitsing in ouderenzorg en GGZ & gehandicaptenzorg.
  • Er wordt niet expliciet gesteld dat de routekaart door een externe adviseur opgesteld te zijn (bij het energieonderzoek is dit wel nodig)
  • Als je subsidie aanvraagt voor een maatregel die niet in je routekaart staat: je kunt die maatregel alsnog toevoegen in je routekaart.

 

Vragen over het gebruik van de CO2-routekaart bij de aanvraag van de DUMAVA subsidie? Stel ze via het contactformulier.

Meer informatie​

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?