Huurcontract met afspraken over verduurzaming? Deel het met EVZ

Huurcontract met afspraken over verduurzaming? Deel het met EVZ

Heeft jouw organisatie een huurcontract met duurzaamheidsparagraaf? Deel het met EVZ!

Split incentive tussen huurder en verhuurder staat hoog op de kaart als aandachtspunt bij de route naar klimaatneutraal zorgvastgoed. Eén van de adviezen is om duurzaamheidsambities vast te leggen in een duurzaamheidsparagraaf. Goed moment hiervoor is afsluiten van een nieuw huurcontract of verlenging van een bestaand huurcontract. Inmiddels zijn er meerdere zorgorganisaties met een huurcontract met zo’n duurzaamheidsparagraaf.

Hebben jullie zo’n contract en wil je deze met ons delen? Zo kun je andere organisaties helpen bij de vaak lastige afspraken met verhuurders over verduurzaming.

Als EVZ zijn we op zoek naar voorbeelden van huurcontracten met (prestatie-)afspraken over verduurzamen van het vastgoed. Deze willen we gebruiken als voorbeeld (anoniem indien gewenst) en als input voor hulpmiddelen voor verduurzamen van huurvastgoed.

Stuur het contract (of alleen de paragraaf) met toelichting op via het Contact-formulier of in een mail naar info@expertisecentrumverduurzamingzorg.nl.
Eén van de EVZ-adviseurs verzamelt en verwerkt de informatie. Vóór publicatie wordt er sowieso contact met je opgenomen.

Deel je huurcontract met duurzaamheidsparagraaf en help zo andere organisaties bij afspraken met hun verhuurder.

 

Informatie en hulpmiddelen voor het verduurzamen van huurvastgoed op de EVZ-website:
Handleiding: Van split naar shared incentive
Huurvastgoed in de CO2-routekaart en CO2-reductietool
Presentatie EVZ Roadshow Samenwerking met je woningcorporatie

Meer informatie​

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?