Geactualiseerd: Handvat duurzaam materiaalgebruik in de bouw

Geactualiseerd: Handvat duurzaam materiaalgebruik in de bouw

Stichting Stimular heeft de praktische digitale handleiding over duurzaam materiaalgebruik en circulair bouwen geactualiseerd. Het handvat is ook interessant voor opdrachtgevers van bouwprojecten. In de EVZ Kennisbank is een link naar het handvat opgenomen als hulpmiddel.

Marlies Peschier van Stimular, auteur van het handvat: “Circulair bouwen is volop in ontwikkeling. Tot nu toe beperkte de wetgeving over de milieuprestatie van de materialen (MPG) zich tot nieuwe woningen en kantoren. Vanaf januari 2025 worden de grenswaarden aangescherpt en uitgebreid naar andere gebruiksfuncties, waaronder onderwijs, zorg, verblijf, winkel en industrie. Daardoor wordt duurzaam materiaalgebruik een aandachtspunt in een groot deel van de nieuwbouw in ons land.”

Het Handvat duurzaam materiaalgebruik gaat in op:

  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving en in de uitvraag van opdrachtgevers
  • Tips en aandachtspunten per bouwfase
  • De werkwijze en rekeninstrumenten voor duurzaam materiaalgebruik in bouwprojecten (MPG voor gebouwen en MKI voor GWW-projecten)
  • Overzicht van veelgebruikte materialen in de bouw met per materiaal de keurmerken en duurzame varianten
  • Praktijkvoorbeelden

“In de publicatie is informatie vanuit vele organisaties en bronnen bij elkaar gebracht, waardoor de bouw- en  infrabedrijven door de bomen het bos weer kunnen zien.”

Lees meer in het Hulpmiddel Handvat duurzaam materiaalgebruik in de bouw.

Meer informatie​

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?