Verduurzamen en zorgvastgoedbeslissingen
Verslag, presentatie

Verduurzamen en zorgvastgoedbeslissingen

Van: EVZ

Zorgorganisatie nemen vastgoedbeslissingen zoals aankoop van gebouwen, nieuwbouw, midlife-renovaties, langdurige huur of afstoten van gebouwen. Vastgoed​beslissingen hebben door hun financiële implicaties een langdurige weerslag op de zorgorganisatie. Met name de afweging van een midlife-renovatie of vervangende nieuwbouw is gecompliceerd. Die vastgoed​­­beslissing heeft daarbij ook nog eens grote invloed op de verduurzamingsmogelijkheden van het vastgoed. Immers op een dergelijk natuurlijk moment kunnen effectieve duurzaamheidsmaatregelen genomen worden.

Duurzaamheid is slechts één van de aspecten die de waarde van zorgvastgoed bepalen. Naast duurzaamheid bepalen het zorgconcept, de locatie en de toekomstige opbrengsten en kosten, de gebouwefficiëntie en de regelgeving de toekomstige exploitatiewaarde van het zorgvastgoed.

Publicatiedatum: april 2020

Natuurdak met inheemse plantensoorten

Woonzorgcentrum De Pol

Het onderhoudsintensieve natuurdak van woonzorgcentrum De Pol in Nijkerk bestaat uit verschillende inheemse plantensoorten. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het omringende landschap.

Lees meer