Publicatie: Verduurzamen en zorgvastgoedbeslissingen

Van: EVZ

Zorgorganisatie moeten bij tijd en wijle vastgoedbeslissingen nemen zoals aankoop van gebouwen, nieuwbouw, midlife-renovaties, langdurig huren of afstoten van gebouwen. Vastgoed​beslissingen hebben door hun financiële implicaties een langdurige weerslag op de zorgorganisatie. Met name vastgoedbeslissing voor een midlife-renovatie of vervangende nieuwbouw is gecompliceerd. Die vastgoed​­­beslissing heeft daarbij ook nog eens grote invloed op de verduurzaming van zorgvastgoed. Immers op een dergelijk natuurlijk moment kunnen effectieve duurzaamheidsmaatregelen genomen worden.

Duurzaamheid is slechts één van de aspecten die de waarde van zorgvastgoed bepalen. Naast duurzaamheid bepalen het zorgconcept, de locatie en de toekomstige opbrengsten en kosten, de gebouwefficiëntie en de regelgeving de toekomstige exploitatiewaarde van het zorgvastgoed.

Publicatiedatum: april 2020

Natuurdak met inheemse plantensoorten

Woonzorgcentrum De Pol

Het onderhoudsintensieve natuurdak van woonzorgcentrum De Pol in Nijkerk bestaat uit verschillende inheemse plantensoorten. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het omringende landschap.

Lees meer

Kinder en jeugdkliniek Emergis

Arcgis

Nieuwbouw van kinder- en jeugdkliniek van gezondheidsinstelling Emergis in Kloetinge, bij Goes, op basis van sloopmaterialen van het RWS kantoor Terneuzen.

Lees meer

Maastricht UMC BREEAM-NL certificaat

Arcgis

Maastricht UMC+ het eerste ziekenhuis in Nederland met een BREEAM-NL Very Good, Nieuwbouw en Renovatie certificaat. In 2016 is de nieuwbouwlocatie Verheylaan van Maastricht UMC+ opgeleverd.

Lees meer

Demontage gebouw Erasmus MC

Erasmus MC

Het voormalig entreegebouw van het Erasmus MC is circulair gesloopt, of eigenlijk gedemonteerd. Onder andere radiatoren, wasbakken, toiletpotten, kranen en trappen hebben een nieuwe bestemming gevonden in een nieuwbouwproject in Borne.

Lees meer