Duurzaamheid in de inkoopvoorwaarden zorgverzekeraars
Onderzoek

Duurzaamheid in de inkoopvoorwaarden zorgverzekeraars

Onderzoek

Voor de zorgverzekeraars en zorgkantoren van Zorgverzekeraars Nederland is uitgezocht waar ze in hun inkoopvoorwaarden naar vragen op het gebied van duurzaamheid.

Zorgverzekeraars en zorgkantoren nemen duurzaamheid op in de inkoopvoorwaarden. De routekaart CO2-reductie voor de vastgoedportefeuille komt hier ook in terug. Waar wordt om gevraagd? EVZ bekeek dit voor de tien bij Zorgverzekeraars Nederland (ZN) aangesloten zorgverzekeraars (ASR, CZ, DSW, Eno, EUCARE, Menzis, ONVZ, VGZ, Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid) en voor de zorgkantoren. De verzekeraars en zorgkantoren zijn nog volop bezig met beleid voor het verduurzamen van de zorg. Hierbij streven ze naar één verhaal voor de sector. De Green Deal Zorg is een gedeelde afspraak. Daarmee willen zij voorkomen dat alle verzekeraars andere vragen stelen.
Met de Green Deal Zorg 3.0 zijn de doelen voor duurzame zorg in november 2022 flink aangescherpt. Naast de verzekeraars hebben de branches NFU, NVZ, ActiZ, VGN en de Nederlandse ggz deze namens de leden ondertekend, alsmede de overheid en heel veel ander organisaties.