De CO2-reductietool

De CO2-reductietool

Lees hoe je de CO2-reductietool kan gebruiken om de portefeuilleroutekaart voor de care op te stellen. Tutorials en veelgestelde vragen helpen je verder op weg.

Een snelle start

Met de CO2-reductietool van Milieuplatform Zorgsector maken zorginstellingen in de care (incl. revalidatie) relatief eenvoudig een routekaart. Hier kan je de CO2-reductietool downloaden.

Begin met invullen

In de tool worden de stappen om deze in te vullen toegelicht. Onderaan deze pagina staan tutorials die je op weg helpen met invullen. Begin bij het invullen van de maatregelen die je al weet. Laat dit zien aan je collega’s (de plaatjes werken motiverend!) en werk met hun verder richting de doelen van 2030 en 2050.

Huurpanden

Start met je eigen panden, maar neem huurpanden uiteindelijk ook mee. In de CO2-tool kun je aangeven of een pand eigendom of huur is. Stop de huurpanden desgewenst in een aparte CO2-tool om beter grip te houden op de investeringskosten. 

Veel en/of kleine locaties

Werk van groot naar klein. Meerdere kleine locaties vergelijkbaar in bouwjaar/onderhoud kunnen worden samengevoegd op √©√©n tabblad. Lees tips hoe je handig clusters maakt.

Als jouw instelling zeer veel locaties (>50) heeft, raden we je aan meerdere CO2-tools te gebruiken. Met een hulptool laat je vervolgens ook het totaalbeeld zien. Dit is ook handig als je routekaarten per regio wilt maken. Met het overkoepelend main dashboard kan je de tools vervolgens samenvatten.

Tutorials

Hieronder staan tutorials die je op weg helpen met invullen van de CO2-reductietool. In deze filmpjes komen de verschillende tabbladen aan de beurt:

Introductie
Dashboard
Cijfers
Bron
Nieuwbouw
Locatie deel 1
Locatie deel 2

Overige vragen

Veel vragen over het werken met de tool zijn beantwoord bij de veelgestelde vragen.

Dashboard van de CO2-reductietool
Locatietabblad van de CO2-reductietool