Agenda archief

Agenda archief

In dit archief staan activiteiten die al geweest zijn. De agenda bevat activiteiten die georganiseerd worden vanuit het EVZ-programma en activiteiten waar vanuit het EVZ een bijdrage aan wordt geleverd.

Donderdag 19 mei 11.00 - 12.00u

Webinar verduurzaming gemeentelijk maatschappelijk vastgoed

In dit webinar van RVO delen 3 gemeenten hun ervaringen met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Uitgangspunt: op een manier die haalbaar, betaalbaar en financierbaar is. Het webinar is gericht op (gemeentelijke) beleidsmedewerkers, maar andere geïnteresseerden zijn ook welkom, zoals maatschappelijk vastgoedeigenaren, adviseurs en medewerkers van maatschappelijke organisaties.
Zaterdag 14 mei 09.30 - 16.30u

Een duurzame en toekomstbestendige mondzorgpraktijk

Quality Practice Congres voor tandartsen en mondhygiënisten met als thema verduurzaming van de mondzorgpraktijk. Aandacht voor afvalstromen en innovatief materiaalgebruik, maar ook voor het (duurzaam) bouwen van een comfortabele werkplek, met een gezond binnenklimaat. Een echt duurzame praktijk begint bovendien bij de mensen. Hoe ziet de ideale, gezonde werkdag eruit en hoe zorgen we ervoor dat het team zich blijft ontwikkelen?
20 april 2022 15:00-16:30

Webinar: Het EVZ en de provinciale ontzorgingsprogramma’s

Dit webinar is bedoeld voor adviseurs die uitvoering geven aan de provinciale ontzorgingsprogramma’s. Wat is het raakvlak met het EVZ? Welke tools van het EVZ zijn geschikt om in te zetten in de doelgroep van de ontzorgingsprogramma’s en hoe gebruik je deze? We gaan hierop in en focussen op het routekaartentraject en de CO2-reductietool voor de care, en het e-boek voor de eerstelijnszorg. Er is voldoende ruimte voor vragen. Klik op de link om je aan te melden.
14 april 2022 15:00-16:30

Webinar: Het EVZ en de provinciale ontzorgingsprogramma’s

Dit webinar is bedoeld voor adviseurs die uitvoering geven aan de provinciale ontzorgingsprogramma’s. Wat is het raakvlak met het EVZ? Welke tools van het EVZ zijn geschikt om in te zetten in de doelgroep van de ontzorgingsprogramma’s en hoe gebruik je deze? We gaan hierop in en focussen op het routekaartentraject en de CO2-reductietool voor de care, en het e-boek voor de eerstelijnszorg. Er is voldoende ruimte voor vragen. Klik op de link om je aan te melden.
7 april 2022 - 10:00-11:00

Webinar: Starten en opstellen portefeuille-routekaart CO2-reductie

Heb je nog geen routekaart opgesteld? Nu moet het echt gebeuren! Ruim 150 care-organisaties gingen je al voor. In deze webinar krijg je praktische handvatten om met de routekaart aan de slag te gaan. De webinar wordt georganiseerd door de brancheorganisaties in samenwerking met het EVZ en MPZ. Tijdens het webinar leer je hoe je als zorgorganisatie het beste kunt starten met invullen van de routekaart, wat daarvoor nodig is en wat het oplevert. Je hoort een voorbeeld uit de praktijk en er is ruimte voor vragen. Na het webinar kun je direct aan de slag. Meld je nu aan: klik op “Meer informatie” voor het aanmeldformulier.
17 februari 2022 - 10:30-12:00

Webinar: Starten en opstellen portefeuille-routekaart CO2-reductie

Heb je nog geen routekaart opgesteld? Nu moet het echt gebeuren! Zorg dat de routekaart vóór 1 juni is ingeleverd. 150 care-organisaties gingen je al voor. In deze webinar krijg je praktische handvatten om met de routekaart aan de slag te gaan. De webinar wordt georganiseerd door de brancheorganisaties ActiZ, VGN en de Nederlandse GGZ, in samenwerking met het EVZ en MPZ. Tijdens het webinar leer je hoe je als zorgorganisatie het beste kunt starten met invullen van de routekaart, wat daarvoor nodig is en wat het oplevert. Je hoort diverse praktijkvoorbeelden en er is ruimte voor vragen. Na het webinar kun je direct aan de slag. Meld je nu aan: klik op “Meer informatie”. Na aanmelding krijg je direct bevestiging met de link van het webinar.
13 of 19 januari 2022 9.00-10.30 uur

Webinars ingeleverde routekaarten Care 13 en 19 januari 2022

Inmiddels zijn door meer dan 150 zorginstellingen de routekaarten ingeleverd. Wat is het beeld dat daaruit valt op te maken? We geven de inzichten die uit de vergelijking naar voren komen en delen de ervaringen die zijn opgedaan met het opstellen van de routekaarten. Ook gaan we in op de opgave voor het komende jaar en wat de volgende stappen zijn om die reductie ook daadwerkelijk te gaan realiseren. De webinar is interessant voor iedereen die betrokken is bij het opstellen en uitvoeren van de routekaarten voor de langdurige zorg (care en revalidatie). Er zijn twee mogelijkheden om deel te nemen: donderdag 13 januari 9.00-10.30 uur of woensdag 19 januari 9.00-10.30 uur. Beide webinars hebben dezelfde inhoud. *Het is niet meer mogelijk om aan te melden voor deze webinars. Binnenkort wordt de samenvatting gepubliceerd, houd de nieuwsberichten in de gaten!*
16 december 2021 15.30u

Adviseurssessie portefeuilleroutekaart zorg

Na de geslaagde sessie in juni organiseren we weer een bijeenkomst voor duurzaamheidadviseurs in de zorg. Deze vindt plaats op donderdag 16 december, van 15.30 tot 17.00 uur. Het is een online sessie. Adviseurs uit zowel de cure als de care zijn welkom. Deze online bijeenkomst zal gaan over het verduurzamen van vastgoed in de zorg, en specifiek de analyse van de tot nu toe ontvangen portefeuilleroutekaarten voor CO2-reductie. Aandacht zal worden besteed aan het monitoringsproces en de op handen zijnde voortgangsrapportage met betrekking tot de verduurzaming en CO2-emissiereductie van het zorgvastgoed. Klik op ‘meer informatie’ om u aan te melden.
9 december 2021 11.00 -12.00 uur

Webinar verduurzaming maatschappelijk vastgoed: samenwerken met gemeenten

Tijdens dit webinar hoort u hoe u een succesvolle samenwerking opzet met gemeenten, maatschappelijk vastgoedeigenaren en andere partijen die een maatschappelijke taak vervullen. Gemeenten en maatschappelijk vastgoedeigenaren delen hun ervaringen over wat de basis is voor een goed samenwerkingsverband. U krijgt praktijkvoorbeelden van: Gemeente Groningen, Monumentencoach Gemeente Rheden, Gemeente Wijchen. Ook is er tijdens het webinar aandacht voor onze Leidraad verduurzamen gemeentelijk vastgoed en de aanpak van ‘split incentive’.
11 november 2021 11.00-12.00 uur

Webinar verduurzaming maatschappelijk vastgoed: financiering en techniek

Verduurzaming van maatschappelijk vastgoed is ingewikkeld omdat deze multifunctionele accommodaties vaak meerdere diensten huisvesten. In dit webinar vertellen verschillende organisaties wat zij gedaan hebben om deze opgave aan te pakken. De focus ligt op toepasbare business cases en (innovatieve) techniek. Tijdens het webinar krijgt u praktijkvoorbeelden van: Gemeente Rotterdam, Alrijne Ziekenhuis en Brandweerkazerne Fryslân. Ook is er tijdens het webinar aandacht voor de RVO ‘Wegwijzer financiering’. Deelname is gratis.
Neem contact op

Contact

Stuur ons je vraag!

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?