Agenda archief

Agenda archief

In dit archief staan activiteiten die al geweest zijn. De agenda bevat activiteiten die georganiseerd worden vanuit het EVZ-programma en activiteiten waar vanuit het EVZ een bijdrage aan wordt geleverd.

11 november 2021 11.00-12.00 uur

Webinar verduurzaming maatschappelijk vastgoed: financiering en techniek

Verduurzaming van maatschappelijk vastgoed is ingewikkeld omdat deze multifunctionele accommodaties vaak meerdere diensten huisvesten. In dit webinar vertellen verschillende organisaties wat zij gedaan hebben om deze opgave aan te pakken. De focus ligt op toepasbare business cases en (innovatieve) techniek. Tijdens het webinar krijgt u praktijkvoorbeelden van: Gemeente Rotterdam, Alrijne Ziekenhuis en Brandweerkazerne Fryslân. Ook is er tijdens het webinar aandacht voor de RVO ‘Wegwijzer financiering’. Deelname is gratis.
7 oktober 2021

Congres Duurzame Zorg 2021

De Green Deal Duurzame Zorg organiseert op dinsdagmiddag 7 oktober 2021 het online congres Duurzame Zorg. Tijdens het congres delen partners van de Green Deal hun ervaringen en kunnen zorgprofessionals inspiratie opdoen en leren van best practices. We hebben de programma-onderdelen over vastgoed alvast voor je uitgelicht.
doorlopend

Vragenuurtjes care – routekaart en CO2-tool

Het EVZ organiseert tweewekelijks een vragenuurtje voor de care. In deze korte, laagdrempelige en interactieve sessies kun je vragen stellen over het werken aan een portefeuilleroutekaart en de CO2-reductietool. De volgende vragenuurtjes zijn:
  • 18 november 2021 10-11 uur
Bij ‘meer informatie’ ga je direct naar het aanmeldformulier.
6 juli 2021

Eerste inzichten CO2-routekaarten care

EVZ deelt 6 juli ,16-17 uur, in een webinar, de eerste inzichten van de routekaarten van de care.
  • Penny Senior en Marlou Boers (Actiz) geven een inleiding op de afspraken om aan de slag te gaan met CO2-routekaarten in de zorg.
  • Adriaan van Engelen (MPZ / Stimular) presenteert de eerste inzichten uit de portefeuilleroutekaarten van de care-instellingen.
  • Zorginstelling Careyn deelt haar ervaring met het werken aan de routekaart.
  • Tot slot is er gelegenheid vragen te stellen.
18 juni 2021

Adviseurssessie portefeuilleroutekaart zorg

Vrijdag 18 juni, 10.00-11.30 uur, organiseert het EVZ een webinar voor adviseurs die werkzaam zijn in de zorg. Deze online bijeenkomst gaat over het verduurzamen van de zorg, en specifiek de eerste ervaringen met de portefeuilleroutekaarten voor CO2-reductie en de beschikbare tools. Adviseurs uit zowel de cure als de care zijn welkom. Na aanmelding ontvangt u een MS Teams-vergaderverzoek om deel te kunnen nemen.
Bij ‘meer informatie’ ga je direct naar het aanmeldformulier.
4 maart 2021

Congres duurzaam inkopen in de zorg

Op 4 maart 2021 organiseren Intrakoop, Nevi, Milieuplatform Zorg, MVO Nederland en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een landelijk congres over duurzaam inkopen in de zorg. Het belooft een interessante dag te worden met inspirerende sprekers. Meld je aan via: https://www.aanmelder.nl/congresduurzaaminkopenindezorg
2 maart 2021 van 10:00 tot 12:00

Webinar ‘potentieel van aquathermie voor de zorg’

Gedurende dit 2 uur durende webinar zult u worden geïnformeerd over de mogelijkheden die aquathermie kan bieden om als ziekenhuis of zorginstelling bij te kunnen dragen aan de CO2-reductiedoelstellingen in de zorg. Inschrijven kan via: https://nvz-ziekenhuizen.nl/bijeenkomst/webinar-zorgvastgoed-aquathermie
4 november 2020

Welk zorgvastgoed is er over 5 jaar nodig?

Deze middag in Breukelen is een ontmoetingsplatform voor zorgaanbieders, -huisvesters, gemeenten en investeerders. Waarbij informatie gedeeld wordt over welke ontwikkelingen zorgorganisaties en beleggers de komende jaren kunnen verwachten en Waar de kansen liggen. Het expertisecentrum verduurzaming zorg zal hierbij aanwezig zijn met een stand.
13 oktober 2020

Vijfde platform duurzaamheid in teken van kennisdeling

Op 13 oktober 2020 organiseerde de VGN de vijfde bijeenkomst van het platform duurzaamheid.
1 oktober 2020

Online congres duurzame zorg ‘wat doe jij?’

Hoe vergroen je een zorgorganisatie? Wat zijn alternatieven voor de dagelijkse kilo’s afval? Hoe ga je verspilling van medicijnen tegen en wat draagt een duurzame en gezonde omgeving bij aan het herstel en de gezondheid van cliënten? Over al deze vragen gaat het online congres Duurzame Zorg op 1 oktober 2020 De zorg kan en moet duurzamer. Om dat voor elkaar te krijgen, draagt iedereen bij; van bestuurder tot zorgprofessional en van facilitair manager tot inkoper, farmaceut en vastgoedmedewerker. Iedereen doet wat. Wat doe jij? Het congres is zo ingericht dat je op elk moment kunt in- en uitstappen. Je bent flexibel om deel te nemen aan de sessies die jou het meest interesseren. Op deze website is te zien hoe dit wordt vormgegeven. Meld je aan en stuur de uitnodiging naar je collega’s.
Neem contact op

Contact

Stuur ons je vraag!

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?