Veelgestelde vragen over de Toolchecker

Veelgestelde vragen over de Toolchecker

Deze pagina is specifiek voor veelgestelde vragen over de Toolchecker CO2-reductietool.

Check 24: Wat wordt bedoeld met “meer dan 100% van de vervangingsmaatregelen ingepland”?

Deze check kijkt naar maatregelen die deels alternatieven van elkaar zijn. Ze gaan over dezelfde installatie of proces, zoals de maatregelen over TL-buizen of de maatregelen over warmteterugwinning van ventilatielucht.

Voorbeeld. Er is een maatregel voor alleen de TL8-buizen vervangen (GF2), maar ook één voor opbouwarmatuur met TL8-buizen (GF6), en een maatregel voor ingebouwde plafondarmaturen met TL8-buizen (GF14). Afhankelijk van de situatie kies je voor één van die opties. Het kan zijn dat alle drie van toepassing zijn, plan ze in dat geval in naar rato van aanwezigheid. Dit doe je door niet een ‘1’, maar bijvoorbeeld een ‘0,2’ in te plannen bij GF14 als 20% van de verlichting ingebouwde plafondarmaturen zijn.

Je krijgt een paarse ‘?’ in de Toolchecker op het moment dat de alternatieve maatregelen in jouw CO2-reductietool op een locatie samen ingepland zijn voor meer dan 100%. Kijk bij ‘Actie als niet OK of ?’ om welke EML-codes of maatregel ID’s (voor niet-erkende maatregelen) het gaat. Maak een keuze voor één van de maatregelen of plan ze allen minder dan 1 in.