Maatregel: Zonnepanelen voor het opwekken van elektriciteit

Van: EVZ

Zonnepanelen zijn een bewezen en betrouwbare techniek om (zon)licht om te zetten naar elektrische energie. Door zelf energie te produceren hoeft er minder energie te worden ingekocht. Dit leidt tot een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Bovendien stralen ze positief af op het imago van een zorginstelling.

Deze verduurzamingskaart geeft informatie over de werking, financiële aspecten, energieproductie, voorwaarden voor toepassing (o.a. brandveiligheid) en praktijkvoorbeelden.

Publicatiedatum: augustus 2021 (update)

Passief woonzorgcomplex Nimmerdor

Nimmerdor

In Grijpskerke wordt woonzorgcomplex 'Nimmerdor' volgens het (keramisch) passiefhuisconcept gebouwd en is daarmee één van de pioniers op het gebied van duurzaam (passief) bouwen.

Lees meer

Woonzorgvoorziening Horstendaal en Saanensduin

Verbouwen of vervangen? Op weg naar een Paris Proof gebouwde omgeving zijn soms rigoureuze maatregelen nodig. Uiteindelijk kan dat leiden tot het slopen van bestaande bouw om een compleet nieuw pand te bouwen.

Lees meer

Zorginstelling Joris Zorg wekt zonne-energie op

Joris Zorg

De Noord-Brabantse zorginstelling Joris Zorg heeft dankzij diverse subsidies (groenlening, SDE+ subsidie en EDZ 2018) op meerdere locaties zonnepanelen.

Lees meer

Zorginstelling Libra op weg naar energieneutrale bedrijfsvoering

Libra Revalidatie en Audiologie, Jan de Groot (manager bedrijfsvoering)

Libra Revalidatie en Audiologie, met centra in Brabant en Limburg, bespaart in rap tempo energie. Binnen een paar jaar tijd liggen er onder andere zonnepanelen op het dak, zijn er Green Deals, is er een nieuw voedingsconcept en minder restafval.

Lees meer

Hiermee zijn we echt toekomstbestendig

Zorggroep Noordwest-Veluwe, Ton Hoogendoorn (hoofd vastgoed)

Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft in Ermelo een aardgasvrij en energieneutraal zorgcentrum gerealiseerd, inclusief zonnepanelen. Dankzij een groenverklaring konden zij hiervoor een voordelige groenlening afsluiten.

Lees meer