Laat je rondleiden in duurzaam ziekenhuis St Jansdal
Praktijkvoorbeeld

Laat je rondleiden in duurzaam ziekenhuis St Jansdal

Bekijk tientallen verduurzamings­maatregelen van dichtbij

Unieke digitale rondleiding in duurzaam ziekenhuis

Laat je rondleiden in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en bekijk van dichtbij de verduurzamingsmaatregelen die ze nemen. Na een welkom en introductie op het dak kun je zelf kiezen naar welke ruimtes je gaat om te bezoeken. Door middel van 360-graden foto’s kun je letterlijk rondkijken in alle ruimtes en inzoomen op de verduurzamingsmaatregelen. Overal krijg je een uitgebreide toelichting van de betrokken medewerkers. Bij de toelichtingen staan ook links naar meer informatie over de maatregel.

Arend Jan Poelarends, lid Raad van Bestuur en Erika Geelkerken, projectcoördinator Duurzaamheid, leiden je rond in het ziekenhuis. Ze vertellen over de keuzes die worden gemaakt op weg naar een duurzaam gebouw en duurzame organisatie.

Unieke mogelijkheid om in een operatiekamer te kijken

Het is een heel uitgebreide tour, met unieke kijkjes in ruimtes waar je anders niet kunt komen. Zo kun je onder andere rondkijken op het dak, in een patientenkamer, de apotheek, meerdere technische ruimtes en het kantoor. Heel bijzonder is dat je ook naar binnen kunt in de CT ruimte en operatiekamer. Bij housekeeping kom je te weten wat een nocolyse apparaat is en waarom het de beste aanschaf is die ze de afgelopen jaren hebben gedaan. Op het afvalplein zie je alle verschillende afvalstromen. Neem letterlijk een kijkje in de Keuken van het ziekenhuis!

Zo zie je alles! Doe de digitale rondleiding op Kijk!Duurzaam

Hieronder kun je de rondleiding in klein formaat bekijken.

Over ziekenhuis St Jansdal

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk is een regionaal ziekenhuis dat patiëntgerichte zorg biedt in een persoonlijke en vertrouwde omgeving. Naast de locatie in Harderwijk, verstrekt het ziekenhuis ook zorg in Lelystad en Dronten. Het St Jansdal heeft circa 2.500 medewerkers en 395 bedden. Het ziekenhuis gebruikt circa 90.750 m2 aan bruto gebruiksoppervlak, grotendeels in eigendom. De faciliteiten variëren van gespecialiseerde behandelruimtes en operatiekamers tot comfortabele patiëntenkamers.

Excursies verduurzaamd maatschappelijk vastgoed

Deze digitale rondleiding is gemaakt in opdracht van het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg. Het is onderdeel van de Excursies verduurzaamd maatschappelijk vastgoed, een initiatief van het KIP (Kennis- en innovatieplatform verduurzaming maatschappelijk vastgoed), waarbij je kunt binnenkijken bij scholen, sportlocaties, monumenten en zorglocaties en uitleg krijgt over de duurzame maatregelen die zijn genomen..

Schrijf je via RVO.nl in om op de hoogte te worden gehouden zodra er (digitale of fysieke) nieuwe excursies worden georganiseerd, ook bij andere sectoren zoals onderwijs, sport en cultureel erfgoed.