GGZ Delfland opent haar duurzame deuren met digitale rondleiding
Praktijkvoorbeeld

GGZ Delfland opent haar duurzame deuren met digitale rondleiding

Bekijk tientallen verduurzamings­maatregelen van dichtbij

Openingsscherm Kijk!Duurzaam! tour bij GGZ Delfland

GGZ Delfland opent haar duurzame deuren en geeft je een unieke mogelijkheid om rond te kijken bij twee van hun groene locaties in Delft en Schiedam. Bekijk de verduurzamingsmaatregelen die ze nemen van dichtbij en krijg uitgebreide toelichting met praktijkervaringen en tips van de experts.

Annie Dijkshoorn, duurzaamheidscoördinator en Gijs Puijman, projectleider vastgoed en huisvesting, leiden je rond door de gebouwen en tuinen. Ze vertellen over de keuzes die worden gemaakt bij GGZ Delfland op weg naar een duurzame organisatie met energiezuinige gebouwen. Na een warm welkom en introductie door Annie Dijkshoorn in de tuin kun je zelf kiezen naar welke plekken je gaat om te bezoeken. Door middel van 360-graden foto’s kun je letterlijk rondkijken in alle binnen- en buitenruimtes en daarbij inzoomen op de verduurzamingsmaatregelen. Overal krijg je een toelichting met achtergrondinformatie en de praktijkervaring van de betrokken medewerkers. Bij de toelichtingen staan ook links naar meer informatie over de maatregelen.

Bijzonder groene organisatie met slimme oplossingen

Het is een uitgebreide tour bij deze instelling voor geestelijke gezondheidszorg met slimme oplossingen die je anders nooit van zo dichtbij kunt zien. Zo kun je onder andere rondkijken in de technische ruimte, een patiëntenkamer, vergaderruimtes, meerdere daken, restaurant en de fietsenstalling. Ga ook even naar de unieke tuktuk stalling. Er zijn voorbeelden van zowel nieuwbouw als duurzame renovatie en verbouwing. Bijzonder bij GGZ Delfland zijn de vele buitenruimtes met groene maatregelen, zoals een tuinboerderij, kas, binnentuin en park. Lees over de vele positieve effecten van al dat groen voor cliënten en medewerkers, maar ook bezoekers en leveranciers.

Zo zie je alles! Doe de digitale rondleiding op Kijk!Duurzaam

Hieronder kun je de rondleiding in klein formaat bekijken.

Over GGZ Delfland

GGZ Delfland is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in de regio’s Haaglanden en Rijnmond. Ze helpen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met relatief eenvoudige, ernstige of meerdere psychische stoornissen. De hulp is erop gericht dat cliënten de regie over hun leven (her)vinden.

GGZ Delfland beheert ongeveer 50 locaties, variërend van klinieken in eigendom tot kleine poliklinieken. In totaal gaat het om zo’n 65.000 meter bruto vloeroppervlak. Duurzaamheid is een belangrijk thema in de bedrijfsvoering, vanuit de overtuiging dat bij goede zorg voor mensen ook goede zorg voor een gezonde leefomgeving hoort. Elk jaar wordt GGZ Delfland daarom een stukje ‘groener’.

Excursies verduurzaamd maatschappelijk vastgoed

Deze digitale rondleiding is gemaakt in opdracht van het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg. Het is onderdeel van de Excursies verduurzaamd maatschappelijk vastgoed, een initiatief van het KIP (Kennis- en innovatieplatform verduurzaming maatschappelijk vastgoed), waarbij je kunt binnenkijken bij scholen, sportlocaties, monumenten en zorglocaties en uitleg krijgt over de duurzame maatregelen die zijn genomen.