Update Voorbeeldbrief aan verhuurder Energiebesparingsplicht

Update Voorbeeldbrief aan verhuurder Energiebesparingsplicht

Er is een update van de voorbeeldbrief om te sturen aan je verhuurder. De update is gemaakt vanwege de invoering van de Omgevingswet. Ook de wijziging in de Energiebesparingsplicht in 2023 is erin verwerkt.

De voorbeeldbrief aan verhuurders is een hulpmiddel van EVZ. Met de brief informeer je je verhuurder over de ambities van jouw zorgorganisatie op het gebied van duurzaamheid en geef je aan dat jullie met de verhuurder willen samenwerken om dit te bereiken. De brief is bruikbaar voor diverse typen verhuurders: woningcorporaties, investeringsmaatschappijen en private verhuurders.

 

Samenwerking met de verhuurder

Uit gesprekken met woningcorporaties en betrokken partijen blijkt dat de noodzaak zeker wordt gezien om samen te werken voor het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen. Maar hoewel de doelen van de zorg en de woningbouwcorporatie uiteindelijk dezelfde zijn, de wegen ernaartoe zijn behoorlijk anders. Daarom is het belangrijk om uit te kunnen leggen op welke manier je als organisatie bezig bent en dat je dit inzichtelijk kunt maken met bijvoorbeeld een CO2-routekaart.

Bekijk dit webinar over gehuurd vastgoed in de routekaart en samenwerking met de eigenaren, met name woningcorporaties.

 

Meer informatie​

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?