Innovatieve oplossingen bij podotherapie­praktijk van der Kaa
Praktijkvoorbeeld

Innovatieve oplossingen bij podotherapie­praktijk van der Kaa

Monique van der Kaa, podotherapeut en eigenaar van Podotherapie van der Kaa, leidt je rond in haar praktijk. Ze laat zien hoe ze met een aantal innovatieve oplossingen de CO2-uitstoot van hun praktijk hebben weten te verminderen.

Toen ze in 2018 een nieuw pand betrokken zijn ze meteen na gaan denken over duurzaamheid en zo konden ze meteen afstappen van gas. Vervoermiddelen worden afgestemd op zowel de werk- als privésituatie van werknemers. Afval is enorm verminderd onder andere door efficiënt materiaalgebruik en de inzet van reststukken voor correcties. En er zijn nog veel meer innovatieve oplossingen doorgevoerd in deze podotherapiepraktijk. Ook toepasbaar voor andere eerstelijnspraktijken of kleine zorgorganisaties.

Bekijk de video en laat je inspireren door Monique!

Gezondheids­centrum brengt verduurzaming in de praktijk door samenwerking

Gezondheidscentrum Lombok, Jessie Neffke

Bekijk ook deze video over Gezondheids­centrum Lombok waar ze verduurzaming in de praktijk brengen. Door samen te werken kun je met relatief simpele ingrepen al veel bereiken.

Lees meer

Fysiotherapiepraktijk koopt slim en duurzaam in

KijFit Fysio & Sport, Kije Brinkhoff

Bekijk ook deze korte video van een fysiotherapiepraktijk die door slim in te kopen hun ecologische footprint klein weet te houden. Met positieve impact voor hun klanten!

Lees meer

Tandartsenpraktijk kijkt met duurzame blik naar afval

Tandartsenpraktijk Lansingerland, Michiel Lieshout

Bekijk ook deze korte video van een duurzame mondzorgpraktijk met handige tips om onder andere de CO2-uitstoot van het afval te verminderen.

Lees meer

Apotheek verduurzaamt en bespaart met Green Team

Apotheek BENU Rotterdam, Pieter Bax

Bekijk ook deze video van een apotheek die met een Green Team niet alleen CO2-uitstoot weet te verminderen, maar ook de kosten voor onder andere energie en vervoer.

Lees meer