Gratis startgesprekken geven ‘boost’ aan energiebesparing

Gratis startgesprekken geven ‘boost’ aan energiebesparing

Al 35 zorgorganisaties hebben inmiddels gebruik gemaakt van het gratis startgesprek ‘Aan de slag met de routekaart’. De startgesprekken worden sinds vorig jaar aangeboden door EVZ en MPZ. Organisaties die willen starten met de routekaart, CO2-reductie en energiebesparing kunnen gratis een gesprek aanvragen met Dianne Smits-de Wild om wegwijs te worden in de informatie en hulpmiddelen die er zijn. Dat geeft concrete handvatten om mee aan de slag te gaan. Dianne heeft jarenlange ervaring als adviseur duurzaamheid binnen zorgorganisaties, onder meer met het gebruik van de CO2 routekaart en de MilieuThermometerZorg.

Kader van wetgeving en tools

Dianne: “De organisaties ervaren het gesprek als heel prettig en nuttig omdat het ze een kader geeft van de wetgeving en de tools in het algemeen. Wat betreft de CO2-routekaart begrijpen ze het kader beter en hebben ze ook in beeld hoe ze dit voor hun organisatie kunnen vormgeven.” Niet alle zorgorganisaties gaan direct een routekaart opstellen. “Een aantal zorgorganisaties gaat er mee aan de slag, een aantal is ook reëel en weet dat ze daar op dit moment niet de prioriteit of capaciteit voor hebben.” Maar het advies en de informatie geven sowieso waardevolle inzichten die kunnen worden omgezet in concrete acties. “Het toelichten van alle tools van het MPZ/EVZ en de mogelijkheden van het lidmaatschap van MPZ (Milieu Platform Zorgsector) wordt erg gewaardeerd.”

Aanbod gratis startgesprekken

Wil je als organisatie aan de slag met de routekaart en weet je niet waar te beginnen? Wil je wegwijs worden gemaakt in alle handige tools en informatie die er wordt aangeboden? Of wil je advies over hoe je de mensen in je organisatie erbij kunt betrekken? Dan kun je gebruik maken van een gratis startgesprek met Dianne Smits-de Wild.

Neem contact op met Dianne via: d.dewild@milieuplatformzorg.nl

Over Dianne Smits-de Wild

Meer informatie​

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?