Doe mee met de Energiecampagne Zorg 2022

Milieu Platform Zorgsector (MPZ) en EVZ roepen alle zorginstellingen op om in de week van 10 t/m 14 oktober een actieweek voor energiebesparing te organiseren. Wij bieden informatie- en campagnemateriaal dat je daarvoor kunt inzetten. Ook zorgen we voor media-aandacht om de campagne te ondersteunen.

Ruim 30 ziekenhuizen en 80 zorginstellingen met samen meer dan 200.000 medewerkers doen al mee. Doe ook mee en meld je nu aan!

Meer informatie en het laatste nieuws over de campagne vind je op de MPZ website

2022, het jaar waarin Nederland wil versnellen om van het aardgas af te gaan. Met de CO2-routekaart hebben veel zorginstellingen al een aanpak opgesteld om toe te werken naar een fossielvrije en energiezuinige vastgoedportefeuille. De vraag voor de korte termijn is hoe we daar draagvlak en betrokkenheid van álle medewerkers aan toe kunnen voegen.

Energiecampagne Zorg van 10 – 14 oktober

Het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en het MPZ (Milieu Platform Zorgsector) gaan deze zomer aan de slag om te komen tot een gezamenlijk campagnedraaiboek met informatiematerialen. Als instelling kun je deze afnemen en vertalen naar een eigen actieweek. Zo bespaar je als instelling met de stijgende energieprijzen snel geld en de medewerkers thuis ook.

Het EVZ ontwikkelt het draaiboek en informatiematerialen (digitaal), zoals

  • Uitleg; de klimaatcrisis is een gezondheidscrisis
  • 10 tips voor op het werk
  • 10 tips voor thuis
  • Beeldmateriaal, animatie, film
  • Draaiboek met voorbeelden van acties voor in eigen huis

Kijk alvast in onze EVZ Kennisbank voor een draaiboek energiecampagne en twee praktijkvoorbeelden van eerdere acties die Atlant en Careyn organiseerden.

Met elkaar maken we de week van 10 t/m 14 oktober tot dé energieactieweek bij de zorginstellingen. De instellingen informeren de lokale media, MPZ/EVZ zorgt voor landelijke aandacht. Samen geven we een boost aan de energietransitie van de zorgsector!

 

Meer informatie​

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?