Voor wie is de CO2-routekaart niet bruikbaar?

Voor wie is de CO2-routekaart niet bruikbaar?

Steeds meer zorgverzekeraars vragen om een CO2-routekaart. Dit is vooral bedoeld voor ziekenhuizen en langdurige zorgorganisaties, zoals gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg.

Voor organisaties die geen vastgoed hebben is het ingewikkeld om een CO2-routekaart op te stellen, omdat deze vooral focust op energie en vastgoed.

Ook voor organisaties met weinig vastgoed, zoals kraamzorg, eerstelijns en zelfstandige behandelcentra, is een CO2-routekaart niet zinvol. Vraag daarom wat de verzekeraar wil. Als zij het in hun inkoopvoorwaarden zetten moeten zij een antwoord kunnen geven op wat wordt verwacht. Een volledig overzicht van duurzaamheid in de inkoopvoorwaarden van zorgverzekeraars is te vinden in de EVZ-publicatie Duurzaamheid in de inkoopvoorwaarden zorgverzekeraars.

Wel kan je in sommige gevallen in aanmerking komen voor het ontzorgingsprogramma waarbij je ondersteuning krijgt bij verduurzaming. Verder kan de Milieubarometer je helpen om aan verduurzaming te werken.