Hoe vul ik een duurzaam warmtenet in in de CO2-tool?

Maak je al gebruik van een warmtenet?

CO2-reductie als gevolg van het verduurzamen van een warmtenet waarop je bent aangesloten kun je invullen in de CO2-tool. Gebruik daarvoor de maatregel in rij 104: ‘Warmtenet: sluit aan op een duurzaam warmtenet‘. Er is een invulveld per locatie waarin je de kosten per GJ in kunt vullen als je gebruikt maakt van een warmtenet.

Voor deze maatregel zijn geen standaard investeringsbedrag en aardgasreductie ingevuld. Je moet zelf het aardgas(equivalent) gebruik invullen dat overblijft na het inplannen van alle andere besparende maatregelen.

Ga je gebruik maken van een warmtenet?

Doorloop dan de volgende stappen:

Stappen

  1. Typ het resterend aardgasverbruik in cel L104
  2. Vul als relevant investeringskosten in.
  3. Verwijder als relevant de besparingskosten (je moet hiervoor de beveiliging van het tabblad halen).
  4. Plan in op een moment na alle andere aardgasbesparende maatregelen.
  5. Check in cel L26 (verwacht verbruik in 2050) of het aantal m³ aardgas(equivalent) inderdaad nul is.

Let op: alle gasbesparende maatregelen die je hierna nog inplant, brengen het gasverbruik naar een negatieve waarde, dit is onjuist. Zorg er daarom voor dat je de verduurzaming van het warmtenet echt als laatste maatregel inplant.

Warmte ingevuld in CO2-reductietool versie 1.1 of 1.2?

In de CO2-tool versie 1.1 en 1.2 worden alle besparingen berekend in kWh elektriciteit of m³ aardgas(equivalenten). Dit betekent dat ingevoerde aantal GJ automatisch omgerekend wordt in aardgasequivalenten. Een van de consequenties is dat de CO2-reductie van verwarmingsmaatregelen wordt overschat. Zet je CO2-tool over naar versie 1.3.