Unieke digitale rondleiding bij ASVZ
Praktijkvoorbeeld

Unieke digitale rondleiding bij ASVZ

Bekijk tientallen verduurzamingsmaatregelen van dichtbij

Neem een uniek ‘kijkje in de keuken’ bij de verduurzamingsmaatregelen van een zorgorganisatie. Kijk rond in de gebouwen, woningen en op het terrein van deze woonzorg-locatie van ASVZ in Sliedrecht en krijg uitgebreide toelichting bij alle maatregelen. Nuttige informatie en praktijkvoorbeelden voor iedereen die de opgave heeft om te verduurzamen in een zorgorganisatie of ander maatschappelijk vastgoed. Zowel maatregelen bij renovatie als nieuwbouw zijn in beeld gebracht.

Ingrid van Heerde en Wibaut Nouwens, adviseurs duurzame bedrijfsvoering bij ASVZ, leiden je rond. Na een welkom en introductie op het dak van een van de gebouwen kun je zelf kiezen naar welke ruimtes je navigeert om te bekijken. Bij elk onderdeel is uitgebreide toelichting met informatie over de verduurzamingsmaatregelen en kun je inzoomen op onderdelen. Door de 360-graden opnames en interactie is het alsof je een persoonlijke rondleiding krijgt bij deze locatie.

Unieke mogelijkheid om binnen te kijken in woonruimte clienten

Je kunt van dichtbij de installaties bekijken in vier technische ruimtes met onder andere vloerverwarming, warmteterugwinning en het energiemanagement systeem. Ook bij het zwembad, het therapiebad en de zwembadtechniekruimte mag je rondlopen. Uniek is de mogelijkheid om binnen te kijken in een woonruimte en dagbesteding-ruimtes voor clienten. Daar fysiek rondlopen zou verstorend zijn voor de bewoners, daarom is deze digitale weergave een mooie oplossing. De uitgebreide tour gaat ook nog langs onder andere de kringloopwinkel, het recycleplein en het laadstation voor elektrische auto’s. En je kunt zo vaak terugkomen als je wilt!

Zo zie je alles! Doe de digitale rondleiding op Kijk!Duurzaam!

Hieronder kun je de rondleiding in klein formaat bekijken.

Over ASVZ

ASVZ ondersteunt mensen met een beperking om het gewone leven te ervaren. Met alles wat daarbij hoort: een menswaardige leefomgeving, sociale contacten, een betekenisvolle daginvulling of werk en ruimte om zelf keuzes te maken. Ze hebben diverse woonvoorzieningen met zo’n 200 gebouwen in Midden- en Zuid-Holland, Utrecht, West- en Midden-Brabant.

Excursies verduurzaamd maatschappelijk vastgoed

Deze digitale rondleiding is gemaakt in opdracht van het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg. Het is onderdeel van de Excursies verduurzaamd maatschappelijk vastgoed, een initiatief van het KIP (Kennis- en innovatieplatform verduurzaming maatschappelijk vastgoed), waarbij je kunt binnenkijken bij scholen, sportlocaties, monumenten en zorglocaties en uitleg krijgt over de duurzame maatregelen die zijn genomen.

Schrijf je via RVO.nl in om op de hoogte te worden gehouden zodra er (digitale of fysieke) nieuwe excursies worden georganiseerd, ook bij andere sectoren zoals onderwijs, sport en cultureel erfgoed.