Import naar versie 2.0

Hier staan de veelgestelde vragen over de importfunctie van versie 2.0 van de tool. Kom je er met de punten op deze pagina niet uit, stuur dan een mailtje (met je oude tool) naar j.debree@milieuplatformzorg.nl

Ik krijg de melding: “Procedure te groot (too large)”, wat moet ik doen?

We weten niet precies op welke apparaten deze melding ontstaat. Je kunt het op een andere pc proberen. Heb je daar geen mogelijkheid toe, stuur dan je oude tool naar j.debree@milieuplatformzorg.nl, dan zetten wij hem voor je over.

Ik blijf melding krijgen: “De volgorde van de tabbladen in je oude tool staat nog niet geschikt voor de import.”

Stuur je tool op naar j.debree@milieuplatformzorg.nl.

Ik krijg de melding: “Het bestand kan niet worden geopend, omdat de bestandsindeling of de bestandsextensie niet geldig is. Controleer of het bestand niet is beschadigd en of de bestandsextensie overeenkomt met de indeling van het bestand.” Wat is hiervan de oorzaak?”

Het kan zijn dat de downloaders bij wie het bestand niet opent, beperkte macro-instellingen hebben in hun Excel. Excel heeft beveiligingsinstellingen voor macro’s die voorkomen dat onveilige macro’s worden uitgevoerd. Als de macro’s van de tool niet ingeschakeld kunnen worden, kan dit leiden tot het bovenstaande foutbericht.

Mogelijke oplossingen:

• Controleer de Excel-macro-instellingen en pas aan indien nodig. Dit doe je door naar het Excel-menu “Bestand” te gaan, vervolgens naar “Opties” te gaan, dan naar “Vertrouwenscentrum” en ten slotte naar “Instellingen voor macro’s”. Hier kun je de gewenste macro-instellingen kiezen, zoals het inschakelen van alle macro’s.
  • Zet eventuele antivirusprogramma’s, firewalls of andere beveiligingssoftware tijdelijk uit en probeer het bestand opnieuw te openen. Als het bestand nu wel opent, kan dit duiden op een softwareconflict. Vraag je ICT-beheerder om de CO2-Reductietool op de whitelist te zetten.
  • Controleer welke versie van Microsoft Office je gebruikt. De tool is geschreven in Office 2019. Mogelijk gebruik je een verouderde versie. Probeer de tool te openen in Office 2019 of nieuwer.