Nieuwe ronde DUMAVA subsidie (2023)

Nieuwe ronde DUMAVA subsidie (2023)

De nieuwe regeling van de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) is gepubliceerd. Aanvragen moeten worden ingediend maandag 18 september 2023 vanaf 9:00 uur tot 24:00 uur. Daarna is de regeling zeer waarschijnlijk al overtekend.

De definitieve regeling is begin juli gepubliceerd. Er zijn twee grote veranderingen. Het budget wordt verdeeld tussen aanvragen boven en onder de € 500.000, wat waarschijnlijk de kans op toekenning voor kleine projecten groter maakt. Daarnaast krijgen projecten die renoveren naar de renovatiestandaard 35% subsidie.

Goed nieuws is ook dat je dit jaar de aanvraag al vanaf twee weken eerder (4 september) klaar kunt zetten in het portaal. En dat aanvragen voor DUMAVA 2022 naar het nieuwe aanvraagformulier voor dumava 2023 gekopieerd kunnen worden.

De DUMAVA subsidieregeling komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed, waaronder ook zorgorganisaties, tegemoet in de kosten om te verduurzamen. Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor 1,2 of 3 maatregelen of voor een integraal verduurzamingsproject.

Bij de aanvraag kan je de portefeuilleroutekaart gebruiken, zie Zo kun je de CO2-tool gebruiken bij aanvragen DUMAVA subsidie.

Update 4-9-2023: Op basis van vragen van RVO is het raadzaam het format voor aanvullingen te gebruiken en daarin een eigen energiebalans op te nemen omdat de generieke balans niet wordt geaccepteerd.

Op de website van RVO staat uitgebreide informatie over de DUMAVA subsidieregeling. Nog vragen na het lezen? Laat het ons weten (en volg de webinar op 11 juli, zie hieronder).

Zo kun je je voorbereiden op het indienen van een aanvraag:

  • Lees de informatie op de website van RVO
  • Doe mee aan onze webinar op dinsdag 11 juli, specifiek voor zorgorganisaties en het gebruik van de routekaart bij de aanvraag.
  • Lees hoe je de CO2-tool kunt inzetten bij de aanvraag van de DUMAVA-subsidie.
  • Vanaf 4 september 2023 is het mogelijk om een conceptaanvraag aan te maken. Dan hoef je op 18 september deze alleen nog in te sturen.
  • Hou de EVZ-website in de gaten voor nieuws en informatie over de regeling.

Meer informatie​

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?