Informatieplicht uitgesteld naar 1 januari 2024

Informatieplicht uitgesteld naar 1 januari 2024

De deadline voor de informatieplicht is in overleg met de omgevingsdiensten uitgesteld naar 1 januari 2024.

Het e-loket werkt erg traag en het XML-hulpbestand van RVO stuit vaak op inleesfouten. RVO heeft daarom de deadline voor het voldoen aan de informatieplicht uitgesteld naar 1 januari 2024.

Heb je de informatieplicht nog niet ingevuld en maak je gebruik van de CO2-reductietool? Dan kun je gebruik maken van overzetservice. Lees hier wat je daarvoor moet doen.

Er zijn in de afgelopen weken al tientallen CO2-tools omgezet. Na de omzetting is het een eenvoudig klusje om de upload te voltooien bij het E-loket van RVO.

De bestanden die zijn omgezet met de eerste versie van het RVO XML-hulpbestand geven bij het uploaden regelmatig een melding van een inleesfout. Deze fouten zijn doorgaans snel op te lossen (streepjes in telefoonnummers e.d.). Je kunt dit zelf doen op basis van het logbestand dat RVO opstuurt na een inleesfout of een mail sturen aan Judith de Bree (Stimular). Let er op dat je ook het logbestand meestuurt.

We streven ernaar om de CO2-reductietools die vanaf heden binnenkomen binnen een week om te zetten. Wacht dus niet tot eind december als je gebruik wilt maken van de overzetservice!

Meer informatie​

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?