Kennisbankartikelen

Kennisbank

Kennisbank

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

Praktijkvoorbeeld
Neem een uniek 'kijkje in de keuken' bij ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en bestudeer de verduurzamingsmaatregelen die ze hebben uitgevoerd van dichtbij. Kijk rond op het dak, in de technische ruimtes, in een patiëntenkamer, in de apotheek, zelfs in de operatiekamer en nog veel meer ruimtes!
Praktijkvoorbeeld
Praktijkvoorbeeld van duurzame nieuwbouw bij een zorginstelling van het nieuwe hoofdgebouw van het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen met BREAAM-NL Excellent certificering.
Praktijkvoorbeeld
Praktijkvoorbeeld over energiebeheer bij het St. Antonius Ziekenhuis. In dit artikel lees je over de ervaringen en bevindingen met de verplichtingen rondom energiebeheer, de afwegingen over de aanpak van energiemonitoring, het signaleren van storingen en inzichtelijk maken van besparingen.
Praktijkvoorbeeld
Als ziekenhuis duurzaam van je restwarmte afkomen. Het RdGG in Delft bewijst dat het kan. Vanaf 2023 verwarmt het ziekenhuis 351 woningen van het naastgelegen nieuwbouwproject met restwarmte.
Praktijkvoorbeeld
Van: Radboudumc

Voorbeeld van de ingevulde routekaart van het Radboudumc.
Praktijkvoorbeeld
Van: Tergooi

Voorbeeld van een ingevulde routekaart van Tergooi.
Praktijkvoorbeeld
Voorbeeld van de concept-routekaart van ziekenhuis St. Jansdal.
Praktijkvoorbeeld
Het BovenIJ ziekenhuis sloot in 2019 aan op stadsverwarming. De twee stoomketels waren aan vervanging toe. Dat was de aanleiding om na te denken over duurzamere oplossingen.
Praktijkvoorbeeld
Amphia Breda opent het nieuwbouwgedeelte van haar ziekenhuis. Een hypermodern gebouw, dat voldoet aan de duurzame doelstellingen van de gemeente Breda.
Type zorg
Type inhoud
Onderwerp
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?