Kennisbank

Kennisbank

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

Hulpmiddel
Artikel in NT Dentz met praktische tips voor verduurzaming van een mondzorgpraktijk.
Hulpmiddel
De renovatiestandaard is een nu nog vrijwillige maar straks verplichte energieprestatienorm voor je gebouwen. Zorg dat je hier rekening mee houdt bij het plannen van je verbouwing. Meer informatie vind je via dit hulpmiddel.
Praktijkvoorbeeld
Korte video met praktijkvoorbeeld en handige tips om de CO2-uitstoot van een apotheek te verminderen; met de inzet van een eigen Green Team en slimme samenwerking met andere apotheken.
Verslag, presentatie
Adriaan van Engelen laat zien voor welke uitdagingen zorginstellingen staan met verduurzaming van hun vastgoed en hoe de Green Deal Zorg 3.0, de routekaarten en het EVZ helpen bij de aanpak. Plenaire presentatie op de CO2-routekaart Roadshow nov-dec 2022.
Hulpmiddel
Deze publicatie geeft een actueel overzicht van subsidies en financiële regelingen waar zorginstellingen gebruik van kunnen maken bij verduurzaming. Update bevat onder andere informatie over de DUMAVA subsidieregeling.
Hulpmiddel
Wil je werk maken van het verduurzamen van je praktijk? Het e-boek 'Duurzame mondzorgpraktijk' helpt je op weg. Of het nu gaat om 'quick wins' of een integrale doorlichting van je praktijk, in het e-boek staan tips en adviezen voor elke fase.
Praktijkvoorbeeld
Korte video met praktijkvoorbeeld en handige tips om de CO2-uitstoot van het afval van een mondzorgpraktijk te verminderen.
Maatregel
Een energiecampagne draagt bij aan het vergroten van het energiebewustzijn bij alle betrokkenen: medewerkers, management, bewoners, patiënten. Een belangrijke en nuttige maatregel die aantoonbaar leidt tot energiebesparing. Zo pak je het aan.
Hulpmiddel
Met de Milieubarometer hebben huisartsen en andere praktijken voor eerstelijnszorg een handig instrument om snel inzicht te krijgen in de milieuprestatie en CO2-footprint van de praktijk.
Verslag, presentatie
In deze kennisclip legt Iris Blom uit wat de CO2-uitstoot is van de zorgsector en wat belangrijkste bronnen zijn. Ze geeft inhoud aan het containerbegrip Duurzaamheid specifiek voor de zorg en geeft handvatten waar we als sector mee aan de slag kunnen. Een pleidooi voor samenwerking!
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?