Kennisbankartikelen

Kennisbank

Kennisbank

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

In het EVZ Vragenuurtje van donderdag 2 november stonden de Erkende Maatregelen centraal. Adviseur Marjon Olijdam liep door de maatregelen heen en gaf praktische toelichtingen. Bekijk hier de opname van de webinar en de bijbehorende presentatie.
Hulpmiddel
Praktijk verduurzamen? Het e-boek De Duurzame Podotherapiepraktijk geeft handvatten en praktische tips om aan de slag te gaan.
Hulpmiddel
Wilt u aan de slag met het (verder) verduurzamen van de praktijk? Doe de Quickscan Duurzame Huisartsenpraktijk. Deze tool is ontwikkeld door Stichting Stimular samen met NGH en bestaat uit een overzicht van maatregelen uit het e-boek ‘De Groene Huisartsenpraktijk’.
Maatregel
Door een CO2-meter te gebruiken om slim te ventileren en luchten, kan onnodig energieverbruik worden verminderd. Het apparaat helpt bij het bepalen van het optimale moment om te ventileren of te luchten op basis van de CO2-concentratie.
Praktijkvoorbeeld
Fysiotherapiepraktijk KijFit in Durgerdam weet door slim in te kopen hun ecologische footprint klein te houden, met positieve impact voor hun klanten. Laat je inspireren door deze video.
Praktijkvoorbeeld
Bekijk de innovatieve oplossingen om CO2-uitstoot en materiaalgebruik te verminderen van deze podotherapiepraktijk in Brabant.
Praktijkvoorbeeld
Huisarts Jessie Neffke laat zien hoe ze bij Gezondheidscentrum Lombok verduurzaming in de praktijk brengen. Door samen te werken kun je met relatief simpele ingrepen al veel bereiken.
Hulpmiddel
Artikel in NT Dentz met praktische tips voor verduurzaming van een mondzorgpraktijk.
Praktijkvoorbeeld
Korte video met praktijkvoorbeeld en handige tips om de CO2-uitstoot van een apotheek te verminderen; met de inzet van een eigen Green Team en slimme samenwerking met andere apotheken.
Verslag, presentatie
Adriaan van Engelen laat zien voor welke uitdagingen zorgorganisaties staan met verduurzaming van hun vastgoed en hoe de Green Deal Zorg 3.0, de routekaarten en het EVZ helpen bij de aanpak. Plenaire presentatie op de CO2-routekaart Roadshow nov-dec 2022.
Type zorg
Type inhoud
Onderwerp
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?