Kennisbank

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

Voor het plannen van investeringen voor verduurzaming van zorgvastgoed, is het van belang om de terugverdientijd (TVT) van energiebesparende maatregelen te berekenen. Deze publicatie biedt een handvat om zelf de TVT van energiebesparende maatregelen te berekenen of om de TVT van leveranciers te controleren.
Wegwijzer van RVO voor financiering verduurzamen (klein) maatschappelijk vastgoed.
Praktijk verduurzamen? Het e-boek De Groene Huisartsenpraktijk geeft handvatten en praktische tips om aan de slag te gaan. De Milieubarometer voor huisartsenpraktijken geeft snel inzicht in de milieuprestatie en CO2-footprint van de praktijk.
Zonnepanelen zijn een beproefde manier om op eigen terrein duurzame energie op te wekken en zo CO2-uitstoot te verminderen. Deze verduurzamingskaart geeft informatie over de optimale werking en een gunstige business-case.
Van: Platform Duurzame Huisvesting en RVO Dit instrument kan helpen om snel inzicht te krijgen of je als vastgoedorganisatie goed voorbereid bent op verduurzamingseisen.
Met deze brief informeer je je verhuurder over de ambities van jouw zorginstelling op het gebied van duurzaamheid. Ook geef je aan dat je daarbij graag met hen wil samenwerken.
Deze publicatie geeft een overzicht van subsidies en financiële regelingen waar zorginstellingen gebruik van kunnen maken bij verduurzaming.
Groene daken zijn een interessante maatregel om gebouwen van zorginstellingen te isoleren, wateropvang te vergroten en biodiversiteit een boost te geven.
Gupta Strategists deed in 2019 onderzoek naar de CO2-uitstoot van de zorg en naar wat er nodig is om de klimaatdoelen te halen.
Infraroodverwarming is een vorm van stralingsverwarming die niet de lucht maar voorwerpen en personen verwarmt. De techniek is vooral geschikt op plekken waar mensen kort of lokaal verblijven.
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?