Kennisbank

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

Revant heeft de CO2-reductietool gebruikt om proactief verschillende vastgoedscenario’s uit te werken, mede om het CO2-reductiepotentieel in kaart te brengen. Deel 1 uit een serie van 3 over Revant.
Gehandicaptenhuisvestingslocatie Het Spoor in Houten werd in april 2020 gasloos en energieneutraal opgeleverd. In de publicatie lees je hoe deze nieuwbouw is gerealiseerd.
Door het opstellen van de routekaart heeft zorg- en revalidatie-instelling SGL niet alleen een goed beeld hoe haar vastgoed de komende jaren verduurzaamd kan worden, maar heeft ze ook voldaan aan de EED-plicht!
Zorgcentrum Avondlicht Herwijnen ging bij de nieuwbouw van 24 kamers van traditioneel naar energieneutraal. Dit is onder andere gerealiseerd door het passief huis-principe.
Van: Joris van Boxtel (coördinator Green Deal)

In dit verslag lees je hoe negen zorginstellingen in en rond Tilburg samenwerkten in een Green Deal en het keurmerk Milieuthermometer Zorg behaalden.
Woonzorgcentrum Veldhuis in Apeldoorn is gebouwd volgens het passiefbouwen principe. Dat betekent dat de neiuwbouw heel goed geïsoleerd is, zodat het binnenklimaat met een minimum aan installaties en energie geregeld wordt.
Praktijkvoorbeeld van het opstellen van een routekaart. Voor twee grote locaties is de routekaart uitgewerkt met de CO2-tool; voor de rest van het vastgoed is de basis gelegd.
Praktijkvoorbeeld van het opstellen van een routekaart. De aanpak van Careyn laat zien dat de eerste stappen helpen om met collega's vervolgstappen te maken en te werken aan draagvlak voor de energietransitie.
Een primeur voor ’s Heeren Loo: de zorggroep heeft onlangs haar eerste gasloze en bijna-energieneutrale zorgwoningen gerealiseerd.
Zorginstelling de Koperhorst verduurzaamde tijdens een geplande gevelrenovatie. De Amersfoortse zorginstelling verbeterde zo de isolatie van twee van hun gebouwen.
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?