Kennisbank

Kennisbank

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

Praktijkvoorbeeld
Praktijkvoorbeeld over zorgorganisatie Amerpoort die een tool van bbn-adviseurs inzette voor het opstellen van de CO2-routekaart. In het artikel krijg je een indruk van hoe de tool werkt, hoe deze er uit ziet en welk inzichten er uit kunnen worden gehaald.
Praktijkvoorbeeld
Praktijkvoorbeeld over de implementatie van energiebeheer bij ASVZ. Over het inbedden van energiebeheer in de organisatie, het selecteren van een energiemanagementsysteem en leverancier, implementeren, de bevindingen na één jaar, de gerealiseerde besparingen en de uitdagingen voor de komende tijd.
Praktijkvoorbeeld
Noorderbreedte, een organisatie voor ouderenzorg in Friesland, greep een midlife renovatieproject van één van hun locaties aan voor verduurzaming. Lees in dit praktijkvoorbeeld hoe ze hiermee een daling met 20% van het energieverbruik en de CO2-uitstoot wisten te realiseren.
Praktijkvoorbeeld
Revant heeft de CO2-reductietool gebruikt om proactief verschillende vastgoedscenario’s uit te werken, mede om het CO2-reductiepotentieel in kaart te brengen. Deel 1 uit een serie van 3 over Revant.
Praktijkvoorbeeld
Gehandicaptenhuisvestingslocatie Het Spoor in Houten werd in april 2020 gasloos en energieneutraal opgeleverd. In de publicatie lees je hoe deze nieuwbouw is gerealiseerd.
Praktijkvoorbeeld
Door het opstellen van de routekaart heeft zorg- en revalidatie-instelling SGL niet alleen een goed beeld hoe haar vastgoed de komende jaren verduurzaamd kan worden, maar heeft ze ook voldaan aan de EED-plicht!
Praktijkvoorbeeld
Zorgcentrum Avondlicht Herwijnen ging bij de nieuwbouw van 24 kamers van traditioneel naar energieneutraal. Dit is gerealiseerd door toepassing van het passiefhuis-concept.
Praktijkvoorbeeld
Woonzorgcentrum Veldhuis in Apeldoorn is gebouwd volgens het passiefbouwen principe. Dat betekent dat de neiuwbouw heel goed geïsoleerd is, zodat het binnenklimaat met een minimum aan installaties en energie geregeld wordt.
Praktijkvoorbeeld
Praktijkvoorbeeld van het opstellen van een routekaart. Voor twee grote locaties is de routekaart uitgewerkt met de CO2-tool; voor de rest van het vastgoed is de basis gelegd.
Praktijkvoorbeeld
Praktijkvoorbeeld van het opstellen van een routekaart. De aanpak van Careyn laat zien dat de eerste stappen helpen om met collega's vervolgstappen te maken en te werken aan draagvlak voor de energietransitie.
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?