Bibliotheek

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

Door het opstellen van de routekaart heeft Zorg en Revalidatie instelling SGL niet alleen een goed beeld hoe in de vastgoed de komende jaren verduurzaamd kan worden, maar hebben zij ook voldaan aan de EED plicht!
Zorgcentrum Avondlicht Herwijnen ging bij de nieuwbouw van 24 kamers van traditioneel naar energieneutraal.
Verslag hoe negen zorginstellingen in en rond Tilburg samenwerkten in een green deal en het keurmerk Milieuthermometer Zorg behaalden.
Woonzorgcentrum Veldhuis in Apeldoorn is gebouwd volgens het passiefbouwen principe; dat betekent dat het gebouw heel goed geïsoleerd is zodat het binnenklimaat met een minimum aan installaties en energie geregeld wordt.
Praktijkvoorbeeld van het invullen van de routekaart van Breburg.
Praktijkvoorbeeld van het opstellen van de routekaart van Careyn.
Een primeur voor ’s Heeren Loo: de zorggroep heeft onlangs haar eerste gasloze en bijna-energieneutrale zorgwoningen gerealiseerd.
Zorginstelling de Koperhorst verduurzaamde tijdens een geplande gevelrenovatie. De Amersfoortse zorginstelling verbeterde de isolatie van twee van hun gebouwen.
Nieuwbouw Woonzorgcentrum Hoogstede is vrijwel energieneutraal met energielabel A++++, én kreeg in 2019 als eerste care-instelling in Nederland het duurzaamheidscertificaat BREEAM - Very Good.
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?