Bibliotheek

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

Op maatschappelijk vastgoed zijn veel mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen. Toch is deze manier van verduurzamen vaak onbenut. In deze publicatie van RVO vind je een stappenplan en allerlei informatie die belangrijk voor je is als je hiermee aan de slag wilt gaan.
Op deze kaart van TNO zie je of er aquathermiepotentieel is in de buurt van jouw zorginstelling.
Het rekenmodel dat is gebruikt om de sectorale routekaarten voor de zorg door te rekenen.
Deze publicatie geeft een overzicht van subsidies en financiële regelingen waar zorginstellingen gebruik van kunnen maken voor verduurzaming.
Een bivalent (ook wel hybride) warmtepompsysteem is een relatief eenvoudige en mogelijk financieel interessante maatregel om het gasverbruik in bestaande bouw vergaand te verlagen.
Aan de hand van een eerste overleg is samen met de sector een inventarisatie gemaakt van kennishiaten voor verduurzaming van zorgvastgoed. Deze zijn in deze kennisagenda beschreven. De kennisagenda wordt periodiek bijgewerkt.
Groene daken zijn een interessante maatregel om gebouwen van zorginstellingen te isoleren, wateropvang te vergroten en biodiversiteit een boost te geven.
Voorbeeld van de ingevulde routekaart van het Radboudumc.
Voorbeeld van een ingevulde routekaart van Tergooi.
Voorbeeld van de ingevulde routekaart van st. Jansdal.
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?