Veelgestelde vragen Kengetallen Update 2022

Wat houden de vernieuwingen en reparaties precies in?

Zie de opsomming hier.

Ik krijg een foutmelding bij het uitvoeren van de update, wat kan ik doen?

Fout 1004 tijdens uitvoering: De werkmap is beveiligd en kan niet worden gewijzigd.
Deze fout ontstaat als je handmatig het standaard wachtwoord (123) van de tool gewijzigd hebt óf als je in plaats van werkbladen de hele werkmap beveiligd hebt. Dit is eenvoudig te verhelpen door je gepersonaliseerde wachtwoord in te voeren en de beveiliging te verwijderen vóórdat je de update uitvoert. Dit moet voor alle tabbladen als je daar eigen wachtwoorden hebt gebruikt.

Heb je (per ongeluk) de knop hele ‘werkmap beveiligen’ gebruikt? Ga dan in je routekaart Excel naar het lint bovenaan, klik op controleren en zorg dat ‘werkmap beveiligen’ uit staat (de knop is dan niet meer grijs gearceerd). Hierna kun je de update uitvoeren.

(Apple/Macbook) Fout 1004 tijdens runtime: Method SaveAs van Object_Workbook is mislukt
Deze fout ontstaat als je werkt op een Macbook. Het is niet mogelijk de kengetallen update uit te voeren op een macbook. Stuur je routekaart op, dan updaten wij hem voor je.

(Apple/Macbook) Fout 1004 tijdens runtime: Method GetOpenFilename’ van object ‘_Application’ is mislukt
Deze fout ontstaat als je werkt op een Macbook. Het is niet mogelijk de kengetallen update uit te voeren op een macbook. Stuur je routekaart op, dan updaten wij hem voor je.

Fout xxxx tijdens uitvoering: Dubbele declaratie in het huidige bereik.
Download de Kengetallen Update opnieuw van de website. We hebben het importscript aangepast op deze melding. Blijft het probleem ontstaan, stuur dan je routekaart op.

Fout 9 tijdens uitvoering: Het subscript valt buiten bereik
Deze fout wordt veroorzaakt door verwijzing naar een niet bestaand werkblad of bereik. Het kan liggen aan meerdere oorzaken:

  • Als er handmatig tabbladen aan de tool toegevoegd zijn welke géén locatietabbladen zijn en ook geen van de bestaande bladen (start, uitleg, dashboard, cijfers, bron, nieuwbouw).  Verwijder deze bladen en probeer het opnieuw. Check of er geen eigen tabbladen verborgen zijn, ook deze moeten eruit voor de update.
  • Als locatienamen niet gelezen kunnen worden. Haal bijzondere leestekens zoals uitroeptekens, umlauts en haakjes uit de locatienaam. Vergeet niet dit dan ook op het tabblad cijfers aan te passen anders wordt de locatie niet in het totaal meegenomen.
  • Als de bestandsnaam van de routekaart zelf niet gelezen kan worden . Haal umlauts eruit. Haakjes, streepjes en punten zouden geen probleem moeten geven.

Kom je er niet uit of blijft de fout terugkomen, stuur dan je routekaart op. Dit is snel op te lossen.